• Van eselyem a terhessegre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktor Ur! 26 napos ciklusaim vannak. A 9.ciklusnapon(Szerda) csinaltam egy ovulacios tesztet ami majdnem pozitiv lett de inkabb az meg negativnak mondanam. Parommal csutortokon hajnalban voltam egyutt majd ugyan ezen a napon a 10.ciklusnap este eros pozitiv lett az ovulacios tesztem, majd a 11.ciklusnapon negativ. Az lenne a kerdesem hogy a csutortok hajnali egyuttletbol letre johet e a terhesseg? A 11.napon nem tudtunk egyutt lenni. Igazabol engem a hajnali egyuttlet zavar meg mert ha ugy nezem mivel ejfel utan tortent igy a 10.ciklusnapra jon ki amikor is pozitiv lett az ovulacios teszt. Elnezest ha kicsit bonyolultan fogalmaztam de fontos lenne szamomra mekkora eselyem van igy a terhessegre. Ebbol az egy egyuttletbol. Koszonom valaszat! Udv!

        Dr. Kiss György válasza a Van eselyem a terhességre? témában

        Tisztelt Hölgyem! Tankönyvi adat, hogy a fogantatásra a ciklus 11-14. napja között van a legnagyobb esély, de a biológiában, a női ciklusban nagyon óvakodni kell a merev szabályoktól, mert ide tartozik, hogy az aktus során létrejöhet un." provokált tüszőérés " és azonnali megtermékenyülés is, az irodalomból ismert, és leirtak menstruáció alatti fogamzást, de magának az ovulációs tesztnek a diagnosztikus értéke sem több 60-70 %-nál. Talán, e rövid felsorolásból is kitünhet, hogy bár nagyon szeretnék, de nem tudok korrekt és egyértelmü választ adni kérdésére. annyit meg merek kockáztatni, hogy a leirtak alapján nagy volt az esélye a megtermékenyülésre. Az odafigyelés és gondosság nagyon pozitiv tulajdonságok, de kérem kissé lazitani és biztos lehet a sikerben. Üdvözlettel: dr. Kiss.


        Kérdés: 2018. október 13., 10:40; Megválaszolva: 2018. október 13., 19:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mehszajsebem van b nagyságú 28eves nő vagyok, most vette le a doki a rakszurest, áprilisban járt le az egy év. Leecsetelte a sebet, de még mindig friss vér jön, kis mennyiségben. Ez normális? Vajon mehnyakrak tünete ez?mikroszkoppal nem látott...
        Tisztelt Doktor Ur! Verzeshez kapcsolodo panaszok miatt kerestem fel nogyogyaszt . A panaszok eros, nagyon darabos (valoban nagy darabokkal) verzes, valamint vizeleshez kapcsolodo (nagyon kellemetlen, surgeto, gyakori vizelesi inger, idonkent mikroszkopikus...