• Visanne után vérzészavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor úr / Doktornő! 31 éves nő vagyok, még szűz. Tavaly műtöttek endometriózis miatt, utána egy évig Visanne hormontablettát kellett szednem, amitől elmaradt a menstruációm. Három hónapja hagytam abba a gyógyszert, az első vérzésem rögtön az első hónapban 24 napra megjött, de azóta nem rendszeres. Hol 27 napra jön meg, hol 33 napra, előtte-utána barnázok, véres folyásom és ovulációs vérzésem van, ami a Visanne előtt nem fordult elő. Az orvosom az első menstruáció után megvizsgált, és mindent rendben talált. Rákszűrést nem végzett, mondván, hogy még szűz vagyok, így fölösleges. De aggódom, hogy a menstruációm rendszertelenségét nem a hormon elhagyása, hanem valami más betegség okozza. A Visanne abbahagyása után mikorra várható, hogy rendeződik a menstruációm? Vagy milyen további vizsgálatokra lenne szükség? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Farkas Ágnes válasza a menses zavar témában

        Kedves Hölgyem! Mindenképpen érdemes lenne még 2-3 hónapot adnia a szervezetének, hogy helyreálljon a működése magától. Ha ezalatt nem rendeződnek a ciklusok, akkor érdemes lenne egy kivizsgálást végezni, mely során a hormonrendszer működését ellenőrzik. Ezt nőgyógyász, vagy nőgyógyász-endokrinológus végzi. Mindemellett nem említi, van-e más betegsége, vagy szed-e más gyógyszert esetleg? Ha valakinek pl. más hormonális problémája is van, az is okozhat cikluszavart, és azt érdemes ellenőrizni ilyenkor. Aggodalomra nincs oka, ha más baja nincs, picit legyen meg türelmes, figyeljen a táplálkozásra, legyen egy rendszeres testmozgás, és reméljük, hogy helyreáll magától is a ciklus. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Farkas Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 03., 15:19; Megválaszolva: 2018. október 10., 22:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: