• Petefészek ciszta fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! 2010-ben volt nőgyógyászati műtétem, jobboldali petefészek cisztát távolítottak el. Nem endometriózis volt, hanem bevérzett sárgatest. Előzmény: már 14 éves korom óta egészen 25 évesig fogamzásgátló tablettát szedtem, mind a menzeszem beszabályozásáért, mind a ciszták kialakulása ellen. Működött is. 10 éve azonban nem szedtem. Egészen májusig, 3 hónapja a Mistral tablettát. Ugyanis májusban szintén cisztát állapítottak meg, (4cm-es) a baloldali petefészkemben. Tegnap voltam ellenőrzésen, nem nőtt. Érdeklődni szeretnék, hogy a tabletta csökkenteni tudja e- a méretét illetve eltüntetni a cisztát? Mennyi idő amikor a hatás nyomon követhető? Nem szeretnék újabb műtétet, hogy a petefészkem ismét veszítsen méretéből! 3 éven belül szeretnék gyermeket, még 40 éves kor előtt! Köszönöm válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a petefészek ciszta témában

        Kedves Kérdező! A már meglévő cisztát lényegében nem fogja megváltoztatni a tabletta. Lassan növekedhet, esetleg lassan vissza sorvadhat, esetleg megreped, remélhetőleg észrevétlenül. De ha növekedne, ne féljen a korszerű, 1-2 napra bent fekvést jelentő laparoszkópiás műtéttől. Nem csökkenti a több százezer tüszőmaradék miatt a teherbeesés esélyét. De ne kezdjen ekkora cisztával a kihordásba.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. augusztus 22., 12:06; Megválaszolva: 2017. augusztus 23., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: