HPV és párkapcsolat

Kedves Doktor Úr/Nő! Volt egy loop conisatio műtétem (CINII, HSIL, 16-os és több más fajta jelenlétének kimutatása után) , aminek a szövettani eredménye LSIL lett, sikeresen eltávolították az elváltozott részt, a szövet széle ép volt. A műtét után az orvosom azt mondta, fél év múlva kontroll, a szervezetem magától le fogja győzni a vírust, immunerősítés sem szükséges. Azt javasolta, a párommal óvszeres szex már lehetséges. A páromtól kaptam el a hpv-t, nála is kimutatták a vírust. A kérdéseim: 1. Ön szerint is elég fél év múlva kontrollra menni, és semmivel sem tudom elősegíteni a vírus legyőzését? Ugyanez a kérdés vonatkozik a párom gyógyulására. (Ő Isoprimosine-t szed) 2. Olvastam, hogy szájon át is fertőz a vírus - orális szexszel újrafertőzhetjük egymást még akkor is, ha a nőgyógyászati szűrésem már hpv negatív lesz? 3. Egyáltalán ez a vírus eltűnhet a szervezetünkből valaha, vagy bármikor újra kiújulhat bennünk? 4. Ha az újabb szűrés nem mutat ki hpv-t, érdemes beoltatni magam/magunk? Kérem ne általános hpv tájékoztató választ adjon, csak a 4 kérdésre szeretnék választ kapni. Nagyon szépen köszönöm!

Dr. Kiss György válasza HPV témában

Tisztelt Hölgyem!

Valóban, a tájékoztató meghaladná a levél kereteit, igy a 4. kérdésre a válaszom:

Igen és tekintettel az előzményekre, kérem vegye igénybe az oltás által biztositott védelmet.

Magam részéről a partnernek is ajánlanám.Érdemes tisztában lenni, hogy a HPV virus váladék utján is terjed, ezért a férfiak rosswzindulatu szájüregi és garat elváltozásai ugrásszerüen emelkedtek, az utóbbi években.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2017. május 21., 19:59; Megválaszolva: 2017. május 24., 20:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
P3. LSIL, HPV
HPV vírus
Hpv: 18, ureaplasma pozitív
Hpv, Cintec plus
Kedves Doktor ir! Koszonom a valaszat, reagalnek is. Az ascus eredmenyem a tavaly december vegi szuresem eredmenye, mely egyebkent 8 hettel szules utan...
Februárban kimutatták nálam a hpv-t
Tisztelt doktorúr/doktornő! Februárban kimutatták nálam a hpv-t. Az eredményem pap2, a tipizálás Lr6. Kaptam rá kúpokat. Megjelent pár szemölcs...