Megfelelonek tekinthatok a hormon ertekeim?

Tisztelt Doktor Ur! Korabban rendszertelen volt a menstruaciom, de volt, hogy egyaltalan nem is volt. Ebben az evben fogytam 13 kg-ot es mar a 4. honap volt most, amikor rendszeresen jelentkezett verzes, mivel szeretnenk mar babat igy ugy gondoltuk egy alapos kiviysgalas szukseges hozza az elozmenyeket tekintve. Az lenne a kerdesem, hogy a menstruacios ciklusom 5. napjan levett hormon panel ertekek megfelelonek tekinthetoek-e vagy barmilyen kezelest fog igenyelni? Meg a 21. napon kontroll progeszteron vizsgalat fog tortenni, ami szombati napra esne es mivel ilyenkor nincs mintavetel azt gondoltam elotte valo nap penteken fogok vervetelre menni, ez megfelelo idopont? FSH: 7.4 IU/L LH: 3.1 IU/L Prolaktin: 208 mIU/L Osztradiol: 137 pmol/L Progeszteron: 2.02 nmol/L Total tesztoszteron: 0.98 nmol/L Valaszat elore is koszonom! Tisztelettel: B. Ramona

† Dr. Szalóczy Péter válasza hormontükör vizsgálat témában

Kedves Ramóna! A vérből vett hormonvizsgálatok különböző technikákkal végeztetnek az egyes laborokban, melyek az érték mellé mindig megadják a normális tól-ig értékeket azon technika szerint. Bár ön nem juttatta el ezeket, így csak annyi, derül ki a ciklus eleji vizsgálatból, hogy kellő serkentő hormonnal indul., De nem ez, hanem a vérzés előtti ismétlés utal majd arra, hogy ovulált e középidőben, mert akkor a progesteron érték a jelenlegi sokszorosa kell legyen. A péntek jó időpont lesz erre.

† Dr. Szalóczy Péter
† Dr. Szalóczy Péter Nőgyógyász
Megválaszolva: 2016. július 14.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Canesten kombi terhesség alatt
Csiklófájdalom
HPV fertőzés kezelése
Klion D 100 csere
Érthetetlen citológia
Loop konizácio