fogamzásgátlás

Üdv! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy barátommal 1 éve vagyunk együtt. De nem történt meg az első szeretkezés....gondolkodtunk az óvszerbe de halottunk róla nem annyira biztonságos és sok a veszélye.Ezért fogamzásgátló gyógyszerre gondoltunk azt találtuk legmegfelelőbbnek.Érdeklődnénk, hogy ha elmennék egy nő gyógyászhoz milyen vizsgálatok zajlanának le. Csak kérdéseket tesz fel vagy egyéb vizsgálatokat is csinál? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Kiss György válasza fogamzásgátlás témában

Tisztelt Hölgyem!

Nagyon okosan gondolkodnak és a kérdése is jó!

Ha ezt, igy elmondja a nőgyógyászaton, akkor valószinü, hogy minden vizsgálat nélkül felirnak 1 havi alacsony hormontartalmu fogamzásgátlót.

Azt, ugy kezdje el szedni, hogy a menstruáció első napján kezdje és azt követően minden nap nagyjából azonos időpontban vegye be a tablettát.

Legalább 12 napig szedjen tablettát és azt követően Maga már védett és nyugodtan megtörténhet az első együttlét, nem kell félnie.

Üdvözlettel: dr. Kiss.

Kérdés: 2016. január 31., 16:59 ;Megválaszolva: 2016. január 31., 23:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem hat a gyógyszer?
Belaráról Dienillere
Tisztelt Doktror Úr! Fél éve, nőgyógyászommal való konzultáció után ő azt javasolta, hogy 6 hónapig szedjem a Belara, majd utána...
Gyógyszer mellékhatás? Baba?
Fogamzásgatlás
Szép estét! 46 éves nő vagyok 21 évvel ezelőtt masodik gyermekvállalás miatt nőgyógyászom APC rezisztenciát nézetett eléggé sok seprűvéna volt...
Fogamzásgátlás
Kedves Dr. Kiss György! A kérdés egész régóta foglalkoztat és Önt ajánlották, abban bízva, hogy Ön egészen biztosan tudja a választ...