fogamzásgátló?

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok, 2 éve súlyos hasnyálmirigy gyulladással operáltak 2x, ami majdnem az életembe került. Előtte szedtem fogamzásgátló tablettát, a betegség óta nem, csak megszakításos módszerrel védekezünk párommal. Kb. fél éve a nőgyógyászom felírta a fogamzásgátlót ismét, megvettem, elkezdtem szedni és azután tudtam meg, hogy akinek hasnyálmirigy gyulladása volt, az nem szedheti. Kérdésem az lenne, hogy van- e olyan gyógyszer, amit szedhetnek e (régebben a gyógyszer enyhítette a menstruációs görcseimet, amik a gyógyszer abbahagyása óta rendkívül felerősödtek) , tudva a korábbi betegségemről, vagy milyen más védekezési módszer van még a gumióvszeren kívül? Válaszát előre is köszönöm. egy fiatal nő

† Dr. Szalóczy Péter válasza fogamzásgátló javaslata témában

Kedves Kérdező! Azt javasolom, kérdezzen meg egy gasztroenterológus belgyógyászt, hogy az előzmények miatt kis dózisú korszerű fogamzásgátló tablettát szedhet-e. vagy hüvelyi felszívódással nem szájon át hormont juttatva Nuva-Ring hüvely gyűrűt felhelyezhet-e? Ha egyiket sem javasolná, marad a megbízható helyi Patentex vagy Pharmatex szer, ami spermium mozgást bénítva hat. Több féle formában (gél, kúp, tabletta) kapható, hüvelybe juttatás után 5 perc múlva 8 órán át biztonságban védve lesz. 8 óránként tetszés szerint ismételhető. Olvassa el a használati utasítást.

Kérdés: 2016. január 30., 21:00; Megválaszolva: 2016. január 31., 16:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor úr! Fogamzásgátló tablettát szeretnék elkezdeni szedni, de eléggé félek az esetleges mellékhatásoktól, főleg a...
HPV lelet èrtelmezés
Hormonprobléma
Mennyi esélyem van?
Betadine hasmenéy