Mitől nőtt meg a méh és lehetek e terhes

Jó napot! Tavaly januarba mehszajsebet kezeltek nalam. A rák szűrés eredménye jó lett. Hormonvizsgalatot csinaltak ennek is jo az eredménye. Akkori vizsgálaton kp. nagysagu volt a mehem. Ma voltam orvosnál rakszűrésen és a papiron a kővetkező áll női ökölnyi egyenetlen felszinű mobilis uterus, nagysága 62×47 mm. Endometrium 3 retegü 7 mm. Kerdezte a doktor úr mikor menstrualtam mondtam e honap 19-en. Azt mondta nagyobb a méhem és ezzel nem lehet semmit kezdeni, de lehet ez végett már nem eshetek teherbe. Pedig szeretnék gyermeket. (nem első baba lenne. 4 szülésem volt) A kerdesem télleg nem lehetek mar terhes? Mi az oka a nagyobbodasnak? kell e valami kezelés ahhoz, hogy teherbe essek, vagy, hogy ne noljon tovabb a mehem. a vizsgalton nem talaltak semmi korosat, de olyanokat olvasok, hogy lehet daganattol is nagyobb a meh. lehet, hogy megis van valami bajom, amit nem lattak ultrahangon? Valaszat koszonom. udvozlettel. Kata

Dr. Tekse István válasza méh témában

Kedves Kérdező! Leginkább a négy terhességtől lehet nagyobb a méhe, ha nincs egyéb panasz, úgy ez rendben van. Lehet még terhes. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. február 03.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Teherbeesés
Ma voltam nőgyógyásznál és a leletemen ez áll: kis hypoplasias rfv. uterus. Ez mit jelent? esetleg nehezebben eshetek teherbe, vagy egyáltalán nem emiatt?...
CT eredmény..
Kedves Ágnes! Köszönöm a választ, amit kaptam a myoma kérdésemre. Azóta kész lett a ct vizsgálat és annak eredményét illetve egy részletét leirnám itt."...
Allergia
Kedves Doktor Nő/Úr! Április elején egy méhszúrást kaptam az állam és az alsó ajkam közötti területre, ami kissé feldagadt. Calcimusc-ot kaptam. a duzzanat 3...
Kisebb méh
Tisztelt Válszoló! Ma voltam nőgyógyásznál feliratni a fogamzásgátlómat. Most véletlenül egy másik orvoshoz mentem, mint aki először felírta. 19 éves vagyok...
Nőgyógyászati nagyműtét
Tisztelt Doktornő (Úr)! Nyolc évvel ezelőtt cervixcarcinóma in situ miatt conisatio-n estem át, (HPV-t is kimutattak) azóta (is) sajnos rendszertelen a...
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól