CT eredmény..

Kedves Ágnes!

Köszönöm a választ, amit kaptam a myoma kérdésemre. Azóta kész lett a ct vizsgálat és annak eredményét illetve egy részletét leirnám itt." a jobb ovarium területén 35mm-es, belső septumokat tartalmazó, cystosus jellegű kerek képlet látható. Az uterussal összefüggésben, annak teljes hosszában jobbra és többnyire dorsal felé előboltosuló, szabálytalan alakú kb. 10 cm legnagyobb átm-jű komplex képlet látható. A környezet felé kontúrja éles, a beleket dislocalja, az uretert lateral felé tolja, a jobb ovariumot ventrál felé. Szerkezete kifejezetten inhomogén, halmozó solid és cystosus részleteket tartalmaz szabálytalan szerkezettel.

vélemény: Bizonytalan megitéllésű, malignitásra is gyanús elváltozás az uterussal összefüggésben, cystosus elvált. a jobb ováriumban.mr vizsg.javasolt."

Az orvosom azt mondta, hogy Ő nem látta /ja UH-on rosszindulatúnak, de a ct mutatott ki olyant, amii alapján lehet az is., Ami biztos, hogy a műtétkor, derül ki, hogy mi lesz. Mondott valami olyasmit, hogy ott egyből a műtétnél a szövettant meglehet csinálni, és ha rosszindulatú a dolog, ott egyből kiveszik, amit kell... Illetve annyit mondott még, hogy mivel rossz helyen van, a méh mögött teljes hosszban és nem látni milyen mértékben kapcsolódik a méh falához, ezért készüljek, hogy nagy műtét lesz... Elvileg január 25-én műtenek.

Köszönöm a választ, és a segítségét!

Tisztelettel: Barbara

Dr. Mészáros Lajos válasza méh témában

Kedves Barbara! Valóban egyértelmű, hogy szüksééges a műtét, és az egész képletet egyben el kell távolítani, azt majd meglátják a műtét során, hogyan sikerül ez., Ami egy jó dolog, hogy a CT-n körülírt képletről van szó, ami nem infiltrálja (tehát nem szövi át) a környező szerveket, hanem mérete miatt eltolja őket. Remélhetőleg szépen ki lehet majd venni., Ami jó dolog, hogy a fagyasztott szövettani, mintát is terveznek venni, ami már a műtét során segít az orvosnak abban, hogy pontosan ítélje meg a műtét kiterjesztésének a szükségét. Remélem, hogy minden szépen, és simán megy majd, ha kérdései lennének, vagy, amikor túlesett a műtéten, akkor írjon, hogyan alakult a helyzet. Minden jót!

Megválaszolva: 2010. január 11.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Mitől nőtt meg a méh és lehetek e...
Jó napot! Tavaly januarba mehszajsebet kezeltek nalam. A rák szűrés eredménye jó lett. Hormonvizsgalatot csinaltak ennek is jo az eredménye. Akkori vizsgálaton...
Teherbeesés
Ma voltam nőgyógyásznál és a leletemen ez áll: kis hypoplasias rfv. uterus. Ez mit jelent? esetleg nehezebben eshetek teherbe, vagy egyáltalán nem emiatt?...
Allergia
Kedves Doktor Nő/Úr! Április elején egy méhszúrást kaptam az állam és az alsó ajkam közötti területre, ami kissé feldagadt. Calcimusc-ot kaptam. a duzzanat 3...
Kisebb méh
Tisztelt Válszoló! Ma voltam nőgyógyásznál feliratni a fogamzásgátlómat. Most véletlenül egy másik orvoshoz mentem, mint aki először felírta. 19 éves vagyok...
Nőgyógyászati nagyműtét
Tisztelt Doktornő (Úr)! Nyolc évvel ezelőtt cervixcarcinóma in situ miatt conisatio-n estem át, (HPV-t is kimutattak) azóta (is) sajnos rendszertelen a...
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól