Vetélés esély

Tisztelt Doktor Úr! Kezelt pajzsmirigy alulműködésem valamint inzulin rezisztenciám van. A pajzsmirigyre napi 1-szer Letrox 100mg tablettát szedek, az inzulin rezisztenciára pedig Meforal 1000mg tablettát napi kétszer. Ezek mellett Inofolicot és Gravidát szedek. Január 24-én pozitív lett az első terhességi tesztem, majd az ezt követő többi is, azonban a nőgyógyászom csak februártól tud fogadni. Azt szeretném tudni, hogy mekkora esélye lehet a vetélésnek ezen betegségek mellett, illetve mennyire leszek veszélyeztetett a terhesség során? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: T.D.

Dr. Kiss György válasza vetélés esély témában

Tisztelt Hölgyem!

Gratulálok és mindent jó csinál és szed, bár a Meforál szedése a terhesség bekövetkeztével már lassa okafogyottá válhat. Testének minden sejtje már tud a nagy eseményről és müködésükben is sok minden fog megváltozni a 40 hét alatt.

A pajzsmirigy müködést folyamatosan ellenőrizni kell terhesség alatt is és nem lehet baj.

Fontos lesz az első nőgyógyászati vizsgálat és ultrahang, de kérem ne gondolja magát betegnek, A vetélésre és a veszélyeztetettségre talán csak a pajzsmirigy müködés adhat okot, de az is helyesen van gyógyszerelve!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 29., 12:51; Megválaszolva: 2016. január 29., 22:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi szerv
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...