Fogamzásgátló

Tisztelt Doktor úr! Fogamzásgátló tablettát szeretnék elkezdeni szedni, de eléggé félek az esetleges mellékhatásoktól, főleg a trombóziskockázat növekedésétől. Azt szeretném kérdezni, hogy amennyiben kiderül, hogy nincs genetikai hajlamom a trombózis kialakulására, akkor is nagyobb az esély rá fogamzásgátló szedése mellett? Válaszát előre is köszönöm!

† Dr. Szalóczy Péter válasza fogamzásgátló javaslata témában

Kedves Kérdez! Megdöbbent, hogy még mindig van a társadalomba n egy félelem a legkorszerűbb, legbiztosabb, illúzió rombolás nélkül használhat hormonális fogamzásgátlóval szemben. Európában 160 millió nő szedi, ma már a harmadik generáció 1960 óta! Kizárólag a Leyden kórnak nevezett ritka és különleges, de laborral jól kimutatható betegség esetén ellenjavallt! Ma már hasznos következményeit is ismerjük: Ön, de leány gyermeke is kisebb eséllyel kap mellrákot, vastagbél és méhtest rákot. Gyengébb vérzésekkel az értékes vas molekulát nem veszti el fölöslegesen és nem, lesz relatíve sem vérszegény, mint a magyar fiatalság egy része. Csak biztatni tudom.

Kérdés: 2016. január 24., 16:36 ;Megválaszolva: 2016. január 24., 19:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
fogamzásgátló?
Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok, 2 éve súlyos hasnyálmirigy gyulladással operáltak 2x, ami majdnem az életembe került. Előtte szedtem...
Nőgyógyászati lelet
Candida fertőzés?
Ismét rákos leszek?
Immunológiai eredmény