Méhnyakrák vagy fertőzés?

Üdvözlöm! A héten voltam nőgyógyászati rákszűrésen! A Dr. Úr akinél voltam, a hüvelyi ultrahang során nem talált elváltozást, de a mintalevételkor látott valamit, konkrétat nem mondta mit, azt mondta várjuk meg eredményt! Kérdeztem méhszájseb e, azt mondta hogy valami olyasmi és bár várjuk meg eredményt, műtétet említett, ami rutin és még aznap hazajöhetek, de csak ha már nem szeretnék több gyereket, 2 kisfiam van! Évek óta fogamzásgátló tablettát szedek, és a hüvelyi barnás véres folyás nekem rendszeres probléma, Dr. Úr ajánlotta is spirált ez végett! Hüvelyi viszketés is sajnos kínoz mostanában, ami elég kellemetlen, erre szénhidrát elhagyását javasolt! Nagyon ideges vagyok az eredmény végett és félek a méhnyakrák is lehet a tünetek alapján, már azért is mert utóbbi időben az együttlétek is néha kicsit fájdalmasak! Sokat olvastam erről a betegségről és mivel a tünetek nagy része nálam is fennáll, így nagyon félek! Lehet ez csak fertőzés vagy ezek a tünetek csak méhnyakrákra utalnak!? Székrekedésnek ehhez lehet köze? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza méhnyakrák témában

Tisztelt Hölgyem!

A méhszáj elváltozás miatt a cytológiai vizsgálaton kivül, HPV tipizálást, kolposzkópiai vizsgálatott érdemes végeztetni, illetve az elváltozásból mintát is lehet venni /biopsia / melyből tisztázni lehet az elváltozás szövettanát.

A barnás folyás miatt feltétlenül ajánlom a hüvelyi ultrahang vizsgálatot, sőt hormon meghatározást is lehet végezni.

Az jó, ha utána olvas a dolgoknak, de kérem ne gondoljon mindjárt a legrosszabbra.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 17., 13:49; Megválaszolva: 2016. január 17., 16:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés