CT-terhesség alatt

T. Doktor Úr! 36 éves nő vagyok, egy kislány édesanyja. Ma teszteltem egy pozitívat, aminek persze örülünk, de december hónapban két mellkas röntgenen és egy mellkas CT-n is részt vettem. Természetesen védekeztünk, de úgy néz ki babát várok. Ne kérdezze hogyan:) Fogalmam sincs..., de félre a tréfát. Arra lennék kiváncsi, hogy meg lehet-e tartani a bébit vagy aggályos a sugárzás miatt. Köszönöm. Boldog Új Évet kívánok! Mária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza CT terhesség alatt témában

Tisztelt Hölgyem!

A kora terhesség alatti sugár érintettség valóban nem jó-

Rettenetesen nehezet kérdezett és tanácsom az, hogy ünnepek után

forduljon jól képzett genetikushoz.

Azt viszont tudnia kell, hogy a döntés felelőssge az Őné!

--bárki, bármit mondjon.

Tehát: Igen vagy Nem.

Ebben a szellemben kivánok boldog Uj Évet!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. december 31., 14:00; Megválaszolva: 2015. december 31., 16:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés
Mikor marad el a menstruációm?