Low garde stroam sarkoma

Egy Onkológisnak írtam korábban DR Nagykálali Tamás nőgyógyásznak de mivel hozzá már nem lehet kérdést feltenni így másnak is, már pontosan nem tudom aki a nőgyógyászati onkológiához legjobban ért. Daganatos betegséggel műtöttek tavaly télen low garde stroam sarkomám Méhtest szarkoma volt megműtöttek már áttétet adott a petefészekben, azt is kivették, kaptam sugár kezelést de állítólag az nem reagál rá. Azóta hormont szedek egy letrozol 2.5 mg nevűt. A Dr Nagykálnoki Úr azt írta ez kevés ez a gyógyszer. Kérdeztem Ő mit ajánlana, de erre már nem érkezett válasz. Kérdésem az lenne, van e rá valami mód ahol engem műtöttek ebben a megyében még nem is találkoztak ilyennel. Én szívesen térítés ellenében is elmennék olyan helyre, csak adna már valaki egy olyan nevet, címet akinek van tapasztalata az ilyen daganat típussal. Mire számíthatok? Mert megoszlanak a vélemények. Kiújulás, illetve gyógymód terén van aki kemót mond, van aki nem, szóval tanácstalan vagyok Sokat híztam nagyon, vagy 20kg is. Szóval ha tudna segíteni nagyon megköszönném!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza Low garde stroam sarkoma, szarkomatoid daganat témában

Kedves Kérdező!

Ha jól gondolom, egy lassan osztódó szarkomatoid daganatról van szó, bár a teljes szövettan feltétlenül szükséges a felelősségteljes véleményhez.

Valóban nem igazán reagál sem a kemoterápiára, sem a sugárkezelésre, de fontos tudni azt, hogy nagyon lassan nő. és a radikális sebészi eltávolítás megoldás lehet a betegségre.

Amennyiben ezt sikerült ép széllel, a dagantsejtek szóródása nélkül eltávolítani nagyon jó esélyeket jelent. Ilyenkor a helyi kiújulás rizikója kicsi (Ehhez kellene látni a részletes szövettant) . Ha nagy volt a daganat, erek nőhettek bele, az áttétek kialakulásának sajnos lehet esélye. Ezt viszont kontroll vizsgálatokkal lehet kizárni, vagy megerősíteni.

Amennyiben ezek negatívak, jelenleg nincs szükség kezelésre.

Ismételten csak annyit tudok hangsúlyozni, hogy részadatokból nem tudok véleményt mondani. A szövettan ismeretében, a jelenlegi képalkotók eredményei alapján lehet beszélni a prognózisról, a gondozás mikéntjéről.

Nem túl gyakori a daganat valóban, sok sok beteg kapcsán valóban ritka a tapasztalat, de jómagam is kezeltem, gondoztam már ilyen diagnózissal beteget, tehát javaslom, keressen fel nagyobb betegforgalmú onkológiai szakrendelést.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. szeptember 11., 14:39; Megválaszolva: 2015. szeptember 14., 10:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban
Barna folyas
Kedves Doktor ur! 38 eves no vagyok es 2 hete idoben megjon. a menstruacio a megszokott iseig tartott, viszont kb. a menstruacio 12. napjatol par napja barna...