menstruációs vérzés

Tisztelt Doktor úr! A páromnak március utolsó hetében volt egy abortusza. Gyógyulás ideje alatt semmi gond nem volt, minden orvosi tanácsot betartva éltünk. Múlthéten megjött neki az abortusz óta először. Nagyon kevés vérzése volt elég enyhe. De ma reggel olyan erőteljesen vérzett mint még azelőtt soha, a tampon, betét de még a nadrág is átázott a vértől és voltak benne alvadt vér darabok is. Reggel 8 kor volt az első ilyen, a következő amit tapasztaltunk az ma délután 3 körül volt egy következő ilyen, viszont semmilyen fajdalommal nem jár. A vérzés állandó, csak ebben a két időpontban úgy hirtelen és gyorsan jön. Szeretnénk tudni hogy mitől történetet ez. Mi arra gondoltunk hogy az abortusz következtében történő beavatkozás miatt erősödött fel így a menstruációs vérzés. A mi hamarabbi válaszát előre is köszönjük.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza erős vérzés témában

Kedves Kérdező! Két lehetséges történés: Hosszabb ideig tartott a rendszer újra indulása és hosszabb idő alatt magasabb nyálkahártya épült fel, mely erősebb érkapcsolatai miatt majdnem vetélés szerű vérzéssel távozik. Nem valószínű sem újabb terhesség. sem a régi maradványa, mint vérzés ok. A vasvesztés megállítására és a pontos ok tisztázására mindenképpen! mielőbbi hüvelyi ultrahangos vizsgálat szükséges! Méhösszehúzó cseppek amíg még élénk a vérzés jót tesznek, receptkötelesek.Ha az abortusz fogalma alatt óhajtott terhességmegszakítás értendő, tessenek hormonálisan fogamzást gátolni.Gyengébb vérzésekkel a vérképet is javítani fogja.

Kérdés: 2015. május 07., 17:59; Megválaszolva: 2015. május 07., 18:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés