döderlein cytolisys

Kedves Doktor Úr/Nő! Kislányom 16 éves, kb. 1 éve egy antibiotikum kúra után kezdődött nála egy hüvelyi viszketés, folyás.Nőgyógyászunk gomba ellenes kúpot, majd egy hüvelykúpot és Tamtum Verde hüvelyöblítőt ajánlott neki, de a panaszok nem szüntek meg teljesen. Most áprilisban végre kenet vétel történt és az eredmény: döberlein cytolisys, kórokozó nem látható. Az eredmény után VitagymC hüvelykrémet javasolt az orvos ill. ha nem múlik Gynazolt, vagy Gyroxint. Nagyon aggódom és szeretnék tanácsot kérni, hogy ha ezek után sem szünnek a panaszai (úgy érzi nem, a VitagymC hüvelykrémet használta még csak) mi a teendő? Jelenleg nincs viszketés, de sűrűbb hüvelyi váladékot érez.Olvastam egy korábbi véleményben, hogy ilyen esetben lehet használni a Gynophilus protexin hüvelykúpot, de ez 18 év alatt nem használható. Köszönöm szépen válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza hüvelyi panasz témában

Tisztelt Kérdező!

A hüvely természetes baktérium telepei megvédik a hüvelyt a külső fertőzésektől. Az antibiotikus kezelés sajnos ezt a természetes védőgátat elpusztítja.

A kezelő orvos helyesen járt el, amikor a felsorolt gyógyszerekkel megkísérelte a Döderlein sejtek, melyek a hüvely természetes baktériumai, helyreállítását. Ez a folyamat nem megy egyik napról a másikra. Kérem, Kedves Kérdező, ne legyen türelmetlen!

Már az áprilisban vett kenetből látszik, hogy a folyamat kedvező irányban halad.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2015. május 07., 07:51; Megválaszolva: 2015. május 09., 00:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Új fogamzásgátló módszer...
Menstruácios zavarok