Császármetszés utáni evéstől megnő a hasam

Tisztelt Doktor Úr! 4 és fél hónapja szültem császármetszéssel, a műtét sikeresen zajlott, minden rendben volt. A 6 hetes kontrollon is azt mondták, hogy szépen gyógyul és a seb is gyönyörű, minden a legnagyobb rendben van. Viszont amiért Önhöz fordulok, az az, hogy körülbelül egy-másfél hónapja észrevettem, hogy ha eszek egy falatot vagy egy szelet kenyeret szendvicsként, akkor a hasam közvetlenül a műtét területén nagy lesz és úgy nézek ki mint egy 4-5 hónapos terhes. Teltnek érzem magam és jóllakottnak is. Ha nem eszem semmit akkor viszonylag szép lapos marad a hasam. Próbáltam utána keresni az interneten, hogy mi lehet ez és hellyel-közzel találtam is "magyarázatot", ami szerint meg van gyengülve a hasfalam ezért nincs mi tartsa a beleimet és ha egy kicsit is eszek ezért van az, hogy rögtön kidudorodik ott minden. Kérdésem az lenne, hogy ez valóban így van-e, lehet erre esély főleg császármetszés után? Valóban ha befeszítem a hasam, a műtét helyénél az a terület alig izmos, inkább laza. Ma egy hete, hogy el kezdtem lazább hasfal erősítő gyakorlatokat végezni és felülésezek, de még semmi változást nem tapasztaltam. Már nagyon enni sem merek mert ilyenkor jobban érzem magam fizikailag és lelkileg is ha tükörbe nézek. Doktor Úr mennyi idő kell szülés után ahoz hogy teljesen regenerálódjon a hasam főleg császár után? Vagy számítsak rá, hogy örökre így marad? Válaszát és segítségét előre is meg köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza császármetszés témában

Tisztelt Hölgyem!

A kérdés megoldására hasi ultrahang vizsgálatot javasolnék, mellyel a mütét utáni sérvet /előfordulhat / tisztázni lehet.

Ön, egy fiatal, egészséges Anyuka és nem gondolom, hogy gyenge lenne a hasfala. A torna valóban jót tesz, de csak módjával, ne mindjárt felüléssel kezdje. A gerincoszlop közötti porckorongok legnagyobb ellenségének a jó szándékkal elvégzett felüléses gyakorlatokat tartom.

A mütéti terület tényleges regenerációja hosszu időt vesz igénybe és mindenkinél egyéni uton zajlik le, az általánositást /pl: 6 hónap/ nem szabad elfogadni.

Mütét után bél összenövések is előfordulhatnak, igy az evéssel kapcsolatos panaszai ha fokozódnak, nyugodtan mondja el kezelő orvosának.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. április 09., 10:20; Megválaszolva: 2015. április 09., 21:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...