Hány napig mondható normálisnak az esemény utáni tabletta után való vérzés?

Tisztelt Doktor Úr! 19.én múlt el a menstruaciom, másnap szeretkezés közben kiszakadt az óvszer. Rá kevesebb, mint 24 órára bevettem a tablettát (escapelle) . Egy héttel rá először csak barna folyasom volt, azóta verzek is. Nem túl vészes, de már 4.ik napja tart. Ez normális? Meddig fog tartani? És ugye ez csak köztes vérzés és utána jön majd meg a rendes menstruaciom? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Hány napig mondható normálisnak témában

Tisztelt Hölgyem!

Sajnos, az Escapelle okozhat ilyen vérzészavart. A menstruáció utáni napon még nem is lehetett nagyon méhnyálkahártya, de nem tett rosszat, hogy a tablettát bevette.

A mellékhatások egyénenként változhatnak, nem lehet pontos választ adni és valóban meg kell várni a következő menstruációt!

Ha további rendetlenkedés van, akkor hüvelyi ultrahang vizsgálatot ajánlott végeztetni. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. március 30., 17:43; Megválaszolva: 2015. március 30., 21:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs vérzés
Barna folyás
Abortusz műtét
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek