Mi a teendő ha hamarabb megjött? (tablettát szedek)

Tisztelt Doktor Úr! Belara nevű fogamzásgátló tablettát szedek már 5 éve, és még 7 szem tabletta van hátra de megjött (igaz ilyen pecsételő vérzéssel) Tavaly is előfordult egyszer ilyen, ugyanígy tavasszal, márciusban és akkor 2 hétig megvolt, majd helyreállt a többi hónapban, így nem kellett cserélni tablettát. DE idén már ez a 2. alkalom, hogy hamarabb megjön 1 héttel! Most már tablettát kell cserélni vagy a stressztől (épp munkahelyet váltok) is lehet ez az állapot? Van ok az aggodalomra, mert akinél voltam orvos, ő nem vizsgált meg csak annyit mondott "van ez így, és hogy biztos nem szedem rendesen". Hiába mondtam neki, hogy minden nap ugyanabban az időpontban szedem, mivel a telefonom fel van húzva, hogy el ne felejtsem! Most hagyjak 1 hét tabletta mentes szünetet vagy szünet nélkül folytassam a szedését? Kiegészítő védekezés kell-e? Válaszát nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A tablettát szedje előírásnak megfelelően a szokott módon.

A pecsételő vérzés oka lehet gyulladás is, ezért nőgyógyászati szakvizsgálat tanácsos.Ennek kizárása után hormonális okkal magyarázható.a vérzési rendellenesség, felszívódási zavarral.

A védettség biztosított, szedje tovább a szokott módon.

Kérdés: 2015. március 24., 11:18; Megválaszolva: 2015. március 24., 20:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...