Változókori tünet

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne: A menstruációm az utóbbi 1 évben 26-24 napos időszakokban jelentkezett. A napokban ez 17 napra csökkent. Nem csak az időszak rövidült le hanem a vérzés intenzitása is. Ez előtt a vérzés előtt közepes mennyiségű vér távozott különösebb panaszok nélkül és az időtartama 5 nap volt. Most a megszokotthoz képest furcsán kezdődött, mert mint a pecsételő vérzés úgy indult aztán egy kevés piros véres nyákos váladék volt egy napig aztán egy fél napig semmi és újra sötét barnás nyálkás váladék távozik. Most a 3 nap telt el. Tanácstalan vagyok, hogy ez a változó kor tünete lehet-e vagy egy korábban már tapasztalt méh gyulladás lehet-e ennek hátterében? Az előbbi tünetekhez még hozzátartozik, hogy kb. másfél héttel ezelőtt a gerincem illetve a derekamban egy mozgási nehézséget is okozó fájdalmam van amely néha a bal medencémhez sugárzik. Nőgyógyászati szakrendelésre bejelentkeztem, de csak későbbi időpontban tudnak fogadni. Várom mielőbbi válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza rendetlen vérzés témában

Kedves Kérdező! Kizárt, hogy beutalót nem igénylő nőgyógyászati vizsgálatra, főleg vérzés indokkal azonnal nem fogadnák. Biztosan nem gyulladásos, hanem változó korhoz közeledve gyakori hormonális pontatlanság a kiváltó ok. Ez hüvelyi ultrahangos vizsgálattal ellenőrzött méhnyálkahártya vastagság szerint tablettásan jól javítható, elfogadható, egyenletes ciklus építhető. A deréktáji fájdalmak nem kismedencei eredete is így bizonyítható az ultrahanggal.Ne késlekedjen, ha kell, keressen fel másik nőgyógyászatot.

Kérdés: 2015. március 20., 13:11; Megválaszolva: 2015. március 20., 15:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?