hormonmentes spirál

Tisztelt Doktor Úr! Hormonmentes spirál betételén gondolkoztam, de még nem szültem. Hollandiában élek ezért a berakatás valószínűleg nem jelentene problémát de ezt hallom, hogy meddőséget kozhat. Nekem volt egy nem sikerült terhességem ami végül abortusszal végződött. Valóban kockázatos a használata és okozhat szövődményeket a későbbi terhességekre nézve?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza hormonmentes spirál témában

Tisztelt Kérdező!

Nagyon helyesen gondolkodik!

A hormonmentes spirál felhelyezése utáni egy hónapban el kell dölnie, hogy helyesen választott- e vagy sem.

Vagyis, hogy görcsölés, vérzés milyen fokban lép fel.-

Ha bármi panaszt okoz, inkább el kell távolitani és inkább időben más fogamzásgátló módszert választani.

Nyugodtan irjon, hogy milyen elhatározásra jutott!

Meddőséget nem okoz /csak szövődmény esetén /., vérzés előfordulhat.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. március 19., 13:16; Megválaszolva: 2015. március 19., 21:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Abortusz műtét
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek
Lehet hogy termékeny vagyok még?
Méhsüllyedés, hüvelysüllyedés