Mi okozhatja a fájdalmat?

Tisztelt Doktor úr! 39 éves anyuka. Két iker lány édesanyja. (17 évesek) Önnél születtek Pécset. Szoptatásuk hamar abba maradt. A tejem elapadása után a jobb mellbimbóm befelé fordulóvá vált. Igaz csak pár hónapig. Az Ultrahang eredmény akkor negatív lett. 2012 tavaszán a spirálom eltávolításra került lenövés miatt. Babát szeretünk volna ezért elkezdtük a vizsgálatokat. Hüvelyátjárhatósági vizsgálatnál nem találtak gondot. Hormonvizsgálat is meg történt 2013.07.10.-én TSH 2.700 Ösztradiol 112.000 FSH 6.920 Progreszteron 0.640 LH 7.770 Tesztoszteron 0.946 Prolaktin 549.000 kicsit magasabb eredmény. A második vérvétel 2013.07.30.-án történt. FSH 2.650 LH 5.880 Ösztradiol 562.000 Progreszteron 16.500 Tesztoszteron 1.180 a mért eredmények. 2013 december környékén a jobb lapockámnál egy pontban erős fájdalomra lettem figyelmes. Mivel nehéz fizikai munkát végzek betudtam annak a fájdalmat. Tüdőszűrésen vettem részt 2014. januárjában. Az eredmény negatív lett. A fájdalom közben hol erősödött, hol csökkent, de nem szűnt meg.2014 tavaszán (Április- Május) környékén a jobb mellem fájdogálni és duzzadni kezdet, függetlenül a menstruációs időszaktól. Magam által végzet mell vizsgálat alkalmával nyomásra sötét és világos színű minimális váladék jött csak a jobb mellemből. A kettő nem ugyanazon helyről jött. A sötét középről, míg a kicsit átlátszó valamivel feljebbről jött. Ezt az óta többször is megfigyeltem. (csak nyomásra jön elő ez a váladék) 2014.06.04.-én Mammográfiai vizsgálaton vettem részt. Az eredmény: Fibroglanduláris parenchymájú emlők. Malignitás nem igazolható.2014.09.08.-án volt egy Prolaktin szint mérésem, aminek az eredménye 297.000 lett. A mellfeszülés, hátfájás egy pontban, honalj alatti fájdalom még mindig fen áll. Néha erősebb, néha alig észrevehető. Van, hogy égető érzetű. Igen zavaró. Megfigyeléseim alapján az ovulációs időszakban a peteérés napján kezd el jobban duzzadni a mellem. A nőgyógyász ajánlotta a Mastodynon cseppeket.2014. Szeptember. 08. –a óta szedem folyamatosan 2*30 cseppet. Az elején mintha lett volna némi javulás. Orvos javaslatára melltartót váltottam, olyanra, amiben nincs merevítő. De ismételten az ovulációs időben kezdet a mellem duzzadni, fájni. A többi tünet, a hátfájás a lapockámnál, a honalji fájdalmon folyamat fen állnak. Néha erősebb néha gyengébb. Csomókat nem találtam még. A menstruációm, hol 28, hol 32 napra jön meg és 5- 6 napig tart. A cseppek szedése januárban lejártak. Egy hónap szünet után ismét el kezdtem szedni.2014.11.19-én voltam Endokrinologusnál, elmondása szerint a vitt eredményeim alapján mastopathia lehetséges. Ő is a Mastodynon cseppet vagy a Bromocriptin szedését javasolta.2015.03.03.-án el kezdtem szedni a Bromocriptint. Még csak a negyed szedésnél tartok a tünetek enyhítése miatt. 2*1 szemet kellene szednem. A fájdalom nem csökken és alvás közben is felébredek a hát, hónalj és mellfájdalomra. De már az ovulációs időszakon kívül is. 2015.03.10.én ismételten Nőgyógyászhoz megyek, szeretnék egy Uh-ott csináltatni! Szeretnék tanácsot kérni, hogy még is mit tehetnék még a tünetek kivizsgálására, enyhítésére vagy elmulasztására? Keressek fel egy másik nőgyógyászt? Köszönettel:Simonné Major Zsuzsanna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Mi okozhatja a fájdalmat ? témában

Tisztelt Simonné Major Zsuzsanna!

Nagyon köszönöm megtisztelő bizalmát---ennyi év után is !

Nem biztos, hogy tudom a megoldást, de igyekszem hiteles lenni.Köszönöm a részletes anamnesist, a kérdésem, hogy mindkét melle egyformán fáj? Mivel nem tetszett külön emliteni, akkor ugy gondolom, hogy minkettő egyformán érintett.

Ebből kiindulva, de egyébként is véleményem, hogy sebészt nem ártana megkérdezni.Ez a nőgyógyász, Prolaktin meghatározás, Mastodynon cseppek , Bromocriptin vonal tul egyirányu, ugyanakkor ott van a hát, hónalj és lapocka fájdalom, erről talán a sebész jobban tudna nyilatkozni! Kellene egy mellkas RTG is, mondom igy, első nekifutásra.

Egyéb, laboratóriumi vizsgálat: vérkép, süllyedés, gyulladásos fehérje /CRP/ meghatározás mikor volt?

A nőgyógyászati vizsgálat természetesen legyen meg, valamint mell ultrahang vizsgálat és un. hormontükör vizsgálat, mint 2013-ban.

Az ovulació alatti emlőfájdalom lehetséges, mert akkor kezd el változni az oestrogen és progesteron hormonszint a vérben!

Összefoglalva: nőgyógyász. laboratórium/általános és hormonális /, mellek UH vizsgálata, esetleg mellkas RTG, sebész véleménye! Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: kérem, adja át az ikreknek őszinte jókivánságaimat!

Kérdés: 2015. március 05., 16:41; Megválaszolva: 2015. március 05., 22:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?