Laborvizsgálat eredménye

Tisztelt Doktor/Doktornő! Érdeklődnék, hogy a laborvizsgálat eredményeben lévő eltérések mire utalhatnak, illetve ezzekkel az eltérésekkel milyen szakorvost lenne érdemes felkeresni. A választ előre is köszönöm! C reaktív protein (CRP) 6,40 mg/L * 0,00 - 5,00 Ferritin 344,0 ug/L * 20,0 - 250,0 Neutrofil granulocita % 44,20 % * 50,00 - 70,00 Eozinofil granulocita % 5,40 % * 1,00 - 4,00 Bazofil granulocita % 1,30 % * 0,00 - 1,00 Monocita % 10,90 % * 2,00 - 8,00

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza laborvizsgálat témában

Tisztelt Kérdező!

A teljes laboreredményének hiányában ezeknek az értékeknek az önmagában való értékelése erősen korlátozott válaszadást tesz csak lehetővé, amellett, hogy megelőző anamnézise is ismeretlen számomra. A CRP enyhe emelkedése valamilyen gyulladásos folyamatot feltételez, gyulladásokban lehet a ferritin érték is magasabb. A ferritin magasabb értéke továbbá -többek közt- vastúlterhelés, valamilyen májbetegség, bizonyos anaemák esetében is magasabb lehet. A granulociták százalékos eloszlása a teljes vérkép (egyéb fehétvérsejtek,pl. leukocyták, vörösvérsejtek számszerű értéke) ismerete nélkül nem értékelhető. Azonban elképzelhető, hogy az eozinofilok magasabb száma pl. allergiát jelezhet. Javasolom, hogy elsősorban a teljes laborlelet birtokában a háziorvosát keresse fel, (vagy a labort elrendelő kezelőorvosát) aki a korábbi eredmények kontextusában pontosan ki tudja értékelni a teljes eredményt, és további vizsgálatokat is el tud rendelni, amennyiben szükséges.

üdvözlettel: Dr. Szabó Zsuzsanna

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. augusztus 21., 13:11; Megválaszolva: 2021. augusztus 24., 19:59
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás 30 évesen
Tisztelt Doktornő! Elmúlt 1 hónapja érzem hogy kicsit fáj a fejem ekkor megmértem a vérnyomásom és folyamat 140-155 közötti értéket ad ki a...
Mellkasi fájdalom
Tisztelt Doktornő! Kèt nappal ezelőtt gyògyfürdőzès közben váltogattam a hideg zuhanyt ès a szaunát pár alkalommal ami után fülzúgást...
Komoly kardiológiai problémám van?
Jó napot kívánok! Tavaly decemberben állapítottak meg nálam magas vérnyomás betegséget (elsődleges) . Ezt követően megindult a gyógyszeres...
Friocard kapszula
Tisztelt doktornő! Azt szeretném kérdezni,hogy hallott-e már a Friocard nevű készítményről (gyógyszerről) . Amennyiben igen,mi a véleménye...
Kiugró vérnyomás/pulzus
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja már írtam Önnek. Nem dohányzó, viszont valamelyest stresszes életvitelt folytató 24 éves férfi vagyok. Több...