fogamzásgátlás

53 éves vagyok. Február 5-én volt egy méhkaparásom, mert 8 hónapig nem jelentkezett a vérzés. Jóindulatú miómát mutatott ki a szövettani vizsgálat. A műtét után 2 hétre jelentkezett ismét a menstruáció, pedig a nőgyógyászom azt mondta, hogy 90 %, hogy nem lesz többet. Most kétségbe vagyok esve, nem tudom, mikor lesz ennek már vége. Nagyon erős volt a vérzés, nagyon fáradt vagyok. Szükség van még fogamzásgátlásra, ha a menstruáció újra jelentkezett? Üdv. Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Rendetlen vérzés témában

Kedves Ildikó! Nem fogamzásgátlóra, hanem egy úgynevezett gesztagén gyógyszer néhány heti szedésére lenne szükség, ami visszaszorítja a méhnyálkahártya túlfejlődését. Jó lett volna a szövettan részletezése, mert nem a myomára esetleg utaló simaizom foszlányok, hanem a méh nyálkahártya szövettani képe érdekes a vérzés szempontjából, esetleges ismétlődés megítélésére. Nem tudom, készült-e hüvelyi ultrahangos vizsgálat a myomák megítélésére. Ezek vélhetően nem sokáig okoznak már problémát, mert az aktív petefészek hormontermelésének megszűnésével visszafejlődnek majd.

Kérdés: 2015. március 01., 18:15; Megválaszolva: 2015. március 01., 21:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...