Endometriózis és fogamzásgátló szedése

Kedves Doktor Úr! 2014. szeptember 9-én műtöttek meg endometriozissal, a nőgyógyászom utána fogamzásgátló tablettát írt fel, amit nem kezdtem el szedni mert idén nyáron a férjemmel belevágunk a baba vállalásba. A kérdésem hogy sokat árthatok-e azzal hogy nem kezdtem el szedni a fogamzásgátlót, mert korábban tini korban szedtem hosszú évekig és miután abbahagytam nem jött vissza a saját rendes ciklusom, akkor egy másik nőgyógyász azt mondta valószínűleg érzékenyebb vagyok a hormontartalmára. Most a műtétem óta ami négy hónapja volt szép rendszeres ciklusom van. Félek hogy a fogamzásgátló szedésével megint beavatkoznék a természetes ciklusomba és mikor már abbahagynám a babavállalás előtt akkor megint gondjaim lennének a saját ciklusommal. Tudom hogy a fogamzásgátlót az endometriozis megfékezése miatt kellene szednem de emiatt aggódom. Hisz néhány hónap múlva úgy is babát szeretnénk. Van-e még értelme most elkezdenem a fogamzásgátló szedését? Esetleg erre a pár hónapra már fölösleges beavatkoznom a saját rendszerembe, kockáztatva ugyan hogy esetleg (bár remélem ez nem ilyen gyors) kialakulhat új ciszta. a pajzsmirigy alulműködésemre egyébként is szedek már hormont. Válaszát előre is köszönöm! További szép napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza endometriózis témában

Kedves Kérdező!

Nagy probléma - a betegség kiújulása - ilyen rövid idő alatt biztos nem következik be. Próbálkozzanak nyugodtan a teherbeeséssel, amennyiben 4-6 hónap hónap alatt nem esne teherbe, úgy a további teendők átgondolandók (ebben az esetben érdemes meddőségi centrumban jelentkezni) .

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. január 30., 11:20; Megválaszolva: 2015. február 08., 13:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45