Dalacin tabletta csökkenti a Corenelle fogamzásgátló hatását?

Tisztel Doktor úr! Kaptam ma a fogamra Dalacin tablettát (gennyes tályog miatt) és kb. 3 éve szedek Corenelle fogamzásgátlót. (Ami állandó gyógyszerem, ha beteg vagyok inkább tea és természetes úton kigyógyulok semmi gyógyszer.) Kérdésem, hogy a Dalacin csökkenti-e a fogamzásgátló hatását? Ha igen meddig? Jeleztem a fogorvosnak, hogy szedek gyógyszert. Ott az asszisztens azt mondta, hogy nem lesz baj belőle. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Antikoncepció és gyógyszer témában

Kedves Kérdező! Az asszisztensnőnek igaza van, szedje nyugodtan a Dalacint és jobbulást mielőbb! Ha hajlama van hüvelygombára, helyezzen fel naponta a kúra alatt egy recept nélkül kapható bármely hüvelyi protexint a védő tejsav baktériumok védelmére.

Kérdés: 2015. január 28., 19:00; Megválaszolva: 2015. január 29., 10:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Citologia eredménye
Fogamzásgátó melletti terheség...
Hüvelygyulladás
P3 citológia, gyulladás
Szülés utáni érdeklődés