Hajhullás szoptatás alatt

Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapos kisfiamat szoptatom születése óta, napi 4-5 alkalommal. Rettenetesen hullik a hajam, az 5 hónap alatt a felére csökkent a hajam mennyisége, csomóban hullik, ha csak hozzáérek már ki is jött egy-egy újabb hajszál. A menstruációm szülés után 1 hónappal visszaállt a rendes kerékvágásba. Terhesség alatt elevitet szedtem, letroxot (1 db 75-ös/nap) , meforalt (2 db 500-as/nap) , szülés után először elevit, majd Czeizel utána gravida, ma kezdem a femibiont és szednék mellé supradynt (energia Q10 multivitamin) is. Továbbá szedek letrox-ot (napi 1 db 50-es) magneB6-ot, protexin balance-t és more milk tejserkentőt is. Lehet ezeket így szedni egyben? Nem károsítja a babát? Mikor várható a hajhullás megállása? Csak ha befejezem a szoptatást? Meforalt lehet szedni szoptatás alatt? Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza hajhullás szoptatás alatt témában

Tisztelt Asszonyom!

Köszönöm bizalmát és kivánom, hogy még sokáig szoptassa a fiut.

Magam részéről terhesség és szoptatás alatt csak a legszükségesebb gyógyszerek szedését javasolnám. Femibion /a folsav miatt- ezt magzatvédő vitaminnak is hivjuk/ és nyomelemeket tartalmazó Elevit nem okozhat bajt.

Hajhullása miatt viszont azonnali "góckutatás" fogászati, fül-orr-gégészeti vizsgálat végzése javasolt és vérkép /egyben vas meghatározás/ is.

A Meforal szedése talán a szoptatás utáni időkre halasztható.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. január 22., 09:10; Megválaszolva: 2015. január 22., 10:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma