HPV genotipus

Tisztelt Doktor Úr! A barátommal már rég óta együtt vagyunk, nála 51-es HPV-t mutatott ki a teszt, ezt követően én is elmentem, nálam hihetetlen módon, még most sem tudom feldolgozni, 35, 52, 39, 59, 18 és 31-es HPV-t is. Nem történhetett hiba a teszt során, hogy a kettőnk esetében nincs egyezés, nálam pedig indokolatlanul sok genotipust találtak, miközben nem cserélgettem a partnereimet? rákszűrésre természetesen hamarosan elmegyek, de nem tudom indokolt lenne-e új hpv tesztet kérni, vagy halálra rémülni. Kezdjek el azonnal immunerősítőt szedni? válaszát előre is köszönöm! üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza HPV vírusfertőzés témában

Kedves Kérdező! Nem kötelező a partnernek az ön teljes víruskészletével rendelkezni. Amíg a citológia p 2, ne tegyen mást, mint legkésőbb félévente ismételtesse meg. Lépni csak akkor kell, ha p 3-ra változna. Akkor is csak egy kis méhszájplasztika szerű beavatkozás történne. Szoktuk javasolni, hogy szülje meg a tervezett gyerekmennyiséget mielőbb.

Kérdés: 2015. január 13., 20:17; Megválaszolva: 2015. január 14., 21:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma