Hpv műtét után

Kedves.Dr Úr! A napokban estem át egy kisebb mûteten hpv leletem 33 érteku.volt igy törtent egy kacs kimetszés. Kérdésem az lenne késöbbiekben a partnerem nem tud vissza fertôzni? Nem tud újra elôjönni a virus? Milyen megelôzést tehetünk ennek érdekében vagy a párom? (ô tünet mentes) Elôre is köszönöm válaszát!

Dr. Szalóczy Péter válasza HPV vírusfertőzés után témában

Kedves Kérdező! A kezdetben 3 hónapra sűrített ellenőrző kenetek negativitása fogja bizonyítani a műtét sikerességét. Ugyanaz a törzs nem fogja visszafertőzni, így ne szorongjon, de van sok már törzs, melyek bárkiben bármikor megtelepedhetnek. Az évi rendszeres citológiai szűrésvizsgálat időben felfedezné az újabb fertőzést más törzzsel. Használja valamelyik hüvelyi protexint recept nélkül kaphatók, 2-3 napig naponta majd heti egyszer hónapokig. Ez adja a hüvely legtökéletesebb tartós védelmét.

Kérdés: 2016. január 29., 09:31; Megválaszolva: 2016. január 29., 12:11
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus