"Nuvaring"

TISZTELT DOKTOR ÚR! Érdeklődni szeretnék, hogy meddig használhatom a Nuvaring hüvelygyűrűt? 45 évesen kezdtem el nőgyógyász javaslatára, most 51.évemet betöltöttem. Akkor azt az információt kaptam a doktornőtől aki felírta, hogy addig használom, amíg gondolom, majd jelezni fog a szervezetem. (a háziorvosom szokta kiírni a 3 hónapra) Én még nem tapasztalok semmi változáskori tünetet, ezért tanácstalan vagyok, hogy meddig használjam és ha abbahagyom milyen védekezési módot tudna javasolni az óvszeren kívül esetleg? Lisonormot szedek évek óta, napi 1 szemet. Rendben van a vérnyomásom. Inkább a szívritmusom szabályozására írták fel, mert baloldali szívizom renyheségem van. Várom tanácsát, amit előre is köszönök.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Nuvaring témában

Tisztelt Asszonyom!

A Nuvoring használata jö elgondolás volt, de tudni kell, hogy--igaz legkisebb mennyiségben, -- a gyürü is oestrogen és progesteron hormonokat tartalmaz, t.i. ezekkel tudjuk felfüggeszteni a petefészkek müködését és vele együtt a peteérést.Igy, jelenleg Ön egy mesterségesen fenntartott hormonkörnyezetben él, melyet szervezete megszokott, jónak is talált, minek jelezne?

Ugyanakkor, az 51 éves korban a vérkeringés változása és az erek állapota miatt gyakoribbak a trombózisos és embóliás történések, főleg ha egyéb, betegséget előidéző tényezők: dohányzás, viszeres elváltozások is vannak.

A petefészkeinek tényleges tevékenységéről a gyürü használat utáni 2-3 hónap elteltével végzett laboratóriumi vizsgálat /vérvétel, ebből hormonmeghatározás/ adna pontos képet, illetve ezzel egyidőben végzett nőgyógyászati és hüvelyi ultrahang vizsgálatok.

Összefoglalva: 51 éves korban és az idő haladtával a teherbeesés veszélye fokozatosan csökken, mig a thrombembóliás betegségek általi fenyegetettség legalább ugyanakkora mértékben növekszik.

Hormonmentes védekezést célszerübbnek látnék. Üdvözelettel: dr.Kiss

Kérdés: 2015. január 06., 09:10; Megválaszolva: 2015. január 06., 10:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nuvaring használat
Tisztelt Doktor úr! Most kezdtem használni a Nuvaring gyűrűt. A menstruációmat keddre vártam, hétfőn reggel láttam, hogy megjött (barna, kezdeti...
nuvaring pecsételés
Tisztelt Doktornő! Augusztus óta használom a nuvaringet, és eddig teljesen rendben ment minden. Az utóbbi 3 alkalommal azonban pecsételő vérzésem...
Nuvaring
Kedves Doktor Nő/Úr! Vasárnap óta használok Nuvaringet. Az lenne a kérdésem, ha kivettem és nem raktam vissza, akkor egy nap után még vissza lehet...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás