nuvaring pecsételés

Tisztelt Doktornő! Augusztus óta használom a nuvaringet, és eddig teljesen rendben ment minden. Az utóbbi 3 alkalommal azonban pecsételő vérzésem volt 1-2 nappal a gyűrű levétele előtt. Azt olvastam, hogy ilyenkor a váltás lehet a megoldás, azonban ha lehet én nem szeretném lecserélni. Igazából ez a pár nap pecsételés nem zavarna, de teherbeeshetek emiatt? És még egy kérdésem lenne: a betegtájékoztató alapján nem volt teljesen világos, ha pl csütörtökön teszem fel az új gyűrűt, akkor azt 3 hét múlva szerdán, vagy csütörtökön kell levenni? Előre is köszönöm a válaszát! Tulipa:)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza nuvaring, pecsételő menstruáció témában

Kedves Tulipa!

Igen, a váltása megoldás, kicsit magasabb hormontartalmú készítmény kellene Önnek.

A pecsételés ellenére feltehetően a peteérés még megfelelően gátolt és a készítmény hatékonyan véd a terhesség ellen, de ez még biztosabb lenne, ha nem is pecsételne.

Szerdán.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 27., 22:37; Megválaszolva: 2011. január 31., 21:15
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma