Húgyúti fertőzés

Jó napot kívánok Dr. Úr! Állandó húgyúti problémákkal küszködök. Általában fél évente 1-2-szer jön ki. Megfigyeltem, hogy akkor jön elő ha a párommal rövid időn belül többször vagyunk együtt. Ez azt jelenti mondjuk, hogy 24 órán belül 3-4-szer. Viszont ha kevesebbszer akkor nem jön elő. Szedek napi rendszerességgel tőzegáfonya kapszulát, 5 hónapja nem is volt panaszom viszont most igen. A párommal óvszert használunk, így nem tartom valószínűnek, hogy tőle kaptam volna el valamit most. Régebben gyakran szedtem össze fertőzéseket, de már ez nincs mert heti egyszer használok hüvelyflóra helyreállító kúpot. Mit gondol mi lehet ennek az oka? Illetve a nőgyógyászt vagy az urológust keressem fel ezzel személyesen? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyi és hólyag fertőzés témában

Kedves Kérdező! A hüvely felől is lehet felfertőzése a húgycsövön át és ez hólyaghurut szerű tüneteket jelent. Erre legtöbbször antibiotikumot rendelnek, amivel mindíg tönkremegy a nagynehezen hüvelyfólra protexinnel karbantartott tejsav baktérium flőra és a védtelen hüvelyben ismét tanyát ver az elsó kóbor kórokozó és minden kezdődik elölről. Ha most ismét kiujult a panasz, tisztázni kéne a kórokozót vizelet tenyésztésből, elbánni vele gyóügywszerrrel, miközben másnaponta helyezzen fel egy Caesten combi kúpot, a közti napokban valamelyik protexint, majd ezt folytassa ha rend van a tőzegáfonyával és heti 2 protexinnel hosszabb távon. Az urolgia és a nőgyógyászat labdázik a kérdéssel egymásra mutogatva. Ez van!

Kérdés: 2014. december 15., 11:19; Megválaszolva: 2014. december 15., 17:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam