Hagyjam-e abba a fogamzásgátló tabletta szedését?

Kedves Doktor Úr! 22 éves vagyok, 15 éves koromban kezdtem el szedni fogamzásgátló tablettát (Cipromix+ Androcur) hormonális problémák miatt, habár hormonvizsgálatot soha sem csináltattak velem. Ezen a nyáron abbahagytam a gyógyszer szedését (Jasminelle) , mert már egyáltalán nem találtam indokoltnak, és 2 hónapig nem jött meg a menstruációm. Felkerestem a nőgyógyászomat, aki leszidott, hogy nem hagyhatom abba, különben nem fog megjönni.Csak manuális vizsgálat után mondta ezt, ultrahang nem volt.Újra elkezdtem szedni. Sajnos csak később merült fel bennem, hogy ez probléma, ha nekem csak úgy jön meg, ha fogamzásgátlót szedek, hiszen mi lesz, ha gyereket szeretnék. Az lenne a kérdésem, hogy mit érdemes először tennem. Hagyjam el a gyógyszert, és menjek el hormonvizsgálatra? Vagy először nőgyógyászhoz? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza hormonproblémák témában

Kedves Kérdező!

Endokrinológiai és ismételt - esetleg másik - nőgyógyászati konzultációt javasolnék.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. december 09., 13:38; Megválaszolva: 2014. december 14., 20:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45