Mellfájdalom csak menstruációkor szűnik meg

Jó estét. Körülbelül 3 hónapja fáj a mellem, voltam mellszűrésen de azt mondta a Hölgy csak a mirigyek vannak megduzzadva.. Miután elmúlik a menstruációm pár napig nem fáj (4-5nap) aztán majd leszakad! Szedek fogamzásgátlót kb 2 éve. Nagyon félek attól, hogy valami van a mellemben mert anyai apai ágon is volt mell daganat! Semmi elváltozást nem tapasztaltam csak olyan kemény mint a kő. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szalóczy Péter válasza mell fájdalom témában

Kedves Kérdező! Két dolgot kéne megvizsgálni. Egy vérvétellel tisztázható, hogy a mellere ható agyalapi mirigy által termelt prolactin nevú serkentőhormon nincs-e túl magas szinten a vérében, mert ez tablettával helyrehozható. Másrészt próbálja ki a Mastodynon cseppeket, ami receptköteles homeopátiás szer, indulóban napi 2x20 cseppel, javulás esetén 2x10-re csökkentve. Valóban a hormonérzékeny mellmirigyek a hibásak érzékenységében. Amúgy a fogaqmzásgátló egy havi szünete bebizonyítaná, hogy annak is szerepe van a panaszban.

Kérdés: 2014. október 19., 20:03; Megválaszolva: 2014. október 21., 17:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Emlőfájdalom
Tisztelt Doktor Úr! 18 éves vagyok, 3 hónapja kezdtem el fogamzásgátlót szedni. A második hónapban fájt a bal mellem, olyan izomlázhoz hasonló...
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar
Másodlagos szakvélemény