bő, darabos menstruáció

Tisztelt Orvos Szakértő! 2 hónapja estem át diagnosztikus LC-n és abrasion.Endometriosist kerestek, de nem találtak, a méhemben az MRI és hüvely UH szerint egy 2x2 cm-es polyp volt, ami a szövettan szerint csak szimpla megvastagodott nyh. A műtét után 1 héttel napra pontosan megjött a vérzésem, erős görcsökkel, 14 napig tartott.(nekem mindig 5 napig tart a vérzés egyébként). Most 2 nap késéssel jött meg. A vérzés nagyon erős, bő és darabos.Jó 5x3cm-es darabok jönnek és nagyon fáj!:, ( Még a nagyajkaim is görcsölnek szó szerint, a nagyméretű tampon alig bírja, ezek a darabok úgy jönnek ki, hogy bent a tampon. Annyira félelmetes! A polypnak vélt rész körül az uterus fundusában az MRI szerint 21 mm-esre nőtt múltkor a nyh.Lehet ettől a sok fájdalom és darabka? Sajnos thrombofiliám van, nem adnak fogamzásgátlót, azt a tanácsot kaptam 2 hónapja a negatìv LC után, hogy raktározzak jó sok fájdalomcsillapítót otthon ezekre a napokra.De a nyh vastagságra nem mondtak semmit. Annyira nem tudok beletörõdni abba, hogy felébredek éjszaka a fájdalomra, hiába veszem be közvetlenül lefekvés elött a fájdalomcsillapítót, és ennek még évtizedekig ìgy kell lennie... Annyira tanácstalan vagyok, ez ugye nem hiszti? Folyamatosan bújom a netet, próbálok enyhülést találni. Most ìgy estére nagyon beindult a vérzés, fél órát ha bír a maxi tampon, iszonyat kellemetlen érzés.Kérem mondja el így látatlanban a véleményét, miért lesz ez az egész menstruáció mindig csak rosszabb? Mit csináljak? Maga is nõgyógyász, nem fusztrálja ha az egyik betege mindig újra és újra ugyanazzal a problémával rágja a fülét? Én nem akarok senki idegeire menni és már szégyenlem felhozni az orvosnak, nem akarok elégedetlennek tünni. Annyira idegörlõ a folyamatos fájdalom. Köszönöm, hogy végigolvasta kétdésem, nagyon hálás vagyok a segítségéért! Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a menses zavar témában

Kedves Mónika! Állapota és panaszai mindenképpen sürgős intézkednivalót kívánnak elsősorban az erős, tartós vérzések vasvasztése miatt. Nem kéne nehezen pótolhaó vashiányos vérszegénységbe esni. Nem tudom, hol kezelték eddig, de a megoldást jelentő mindenképpen szükséges hormonkezelést csak maximálisan hozzáértő csúcsszerv, valameyik női klinika kéne, hogy kézbevegye. A probléma nem átlagos és mindennapi, de a thrombottikus fenyegetettségre is vannak veszélytelen és laboratóriumilag ellenőrizhető terápiák. Igenis rágja a füleket, de nem mindegy, hogy hol és kinek. Jő lnne tudni a tisztább képhez, hogy milyen a háttér hormontermelése, hiszen a probléma hormonális rendetlenség. Kérem, ne restelkedjen, nem maga a hibás.

Kérdés: 2014. június 12., 22:34; Megválaszolva: 2014. június 13., 19:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele