Elhúzódó, erős menzesz és vérszegénység

Tisztelt Doktor Úr! Egy rossz laboreredmény után (Haemoglobin:5, 9;Haematokrit:0, 29;MCV:78, 0)a háziorvosom nőgyógyászatra irányított, ahol UH-vizygálat után már másnapra kaptam volna időpontot egy egynapos beavatkozásra (amb.lapon: "Int.ut.fr.abrasio végzendő")Mivel syncumar kezelés alatt állok, emiatt kis időt nyertem. Az ambuláns lapon a következők vannak: Státusz: Kp tág hüvely ép portio hátul kezdődő menzesz jellegű vérzés, tojásnyi tömött uterus afl-ban, körny. kóros nem tap. TVS: Uterus anteflexioban 54x67x65mm, endometrium 18mm, submucosus 2, 75x2, 2x2, 2cm nyomának imponáló képlet. DG: Metrooohagia - hypermenorrhoea. Diagnózis: Excesszív és gyakori havivérzés(26/10-12)szabálytalan ciklusok N9210. Kérdéseim a következők: Biztosan elkerülhetetlen a beavatkozás? Az erős és elhúzódó vérzéseket - amik kb. azóta vannak, amióta a syncumart szedem - nem okozhatja-e közvetlenül a véralvadásgátló gyógyszer? Nem lehet a méhnyálkahártya megvastagodása ennek a következménye? Mire számíthatok, mire készüljek? Mennyi ideig tart egy ilyen beavatkozás? Milyen kockázatai vannak? Feltétlen csak altatásban lehet végezni? Milyen kockázatokat jelent maga a mióma? Ha nem a syncumar, akkor mi okozhatta a jelen helyzet kialakulását? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Tünde

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a vérszegénység témában

Tisztelt Kérdező! A méhnyálkahártya megvastagodását, illetve a szabálytalan vérzéseket valószínűleg nem a syncumár okozza. A méhkaparás kb. 10 percig tartó beavatkozás. A vérképe elég aggasztó és amennyiben ez az elhúzódó vérzései miatt vannak, sürgős az ok kiderítése. A méhkaparással együtt járó altatásnak minimális a kockázata. Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. május 13., 18:51; Megválaszolva: 2014. május 15., 23:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele