Női dolgok

Tisztelt Doktor Úr/ Asszony! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, amely egy barnás hüvelyi folyáson alapul. 3 hónappal ezelőtt tapasztaltam, hogy a menstruációmat követő 8 napon, s rá következő 2 alkalommal is barnás folyásom volt. Más tünetem e mellé nem volt, így elsőre nem gondoltam, hogy orvoshoz kellene fordulnom. Nem látom, hogy bármiféle rendellenés lenne nálam, csupán a folyás kellemetlen. Azt is olvastam az interneten, hogy ez az ovulációmat is jelölheti, de természetesen tudom, hogy ezt nem vehetem alapnak. Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a barnás folyás témában

Kedves Kérdező! Valóban, a szabályos ciklusban középidőig nővekszik az érő tüsző által termelt tüszőhormon, erre az érzékeny méhnyálkahártya vastagsága gyorsan növkedni kezd. Középidőben megreped am tüsző, tokja összeesik és kialakul belőle egy másik átmenetileg hormont termelő szövet, a sárgatest, mely a ciklus 25-26. napjáig sárgatest hormont termel, tovább növelve a hámot a méhben. De középidőben átmenetileg már nincs tüszőhormon és még nincs elég sárgatesthormon és a megvatagodott, hormonigényxs hám instabil lesz és itt-ott picit leválik kevés vérezgetés kiséretében. Ezt nevezzük középidős vérzésnek, nincs jelentősége, de ha gyakori és zavaró, hormongyógyszerrel, akár fogamzásgátló szedésével megszüntethető.Valóban. ez idő tájt ovulált és termékeny, ha terhességet akar.

Kérdés: 2014. április 30., 18:23; Megválaszolva: 2014. május 01., 19:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás