• Barnás folyás + alhasi fájdalom fogamzásgátló szedése mellett

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! 1 éve szedem a dienille nevű fogamzásgátlót a nőgyógyászom írta fel egy megszakított terhesség után! 2 hete volt az utolsó menstruációs ciklusom! És 2 napja mikor barnás mikor élénkebb piros folyásom jelentkezett alhasi fájdalommal. De csak minimális viszont a fájdalom számomra vészjóslóbb mert olyan mint a ciklus előtti elő jel. Nem értem soha nem fordult még ilyen elő! Mi lehet a probléma forrása? Jelezném hogy 4 éve stabil párkapcsolatban élek. Hissz tudom az ilyen problémáknál a partner állandósága is nagyon fontos kérdés! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a Barnás folyás+ alhasi fájdalom fogamzásgátló tabletta szedése mellett témában

        Tisztelt Hölgyem ! A hormonális fogamzásgátlás lényege, hogy a folyamatosan szedett hormontartalmu tablettákkal mesterséges hormonszintet létesitünk a szervezetben, igy a petefészkekben nem termelődik petesejt-nincs mi megtermékenyüljön- tehát elértük a kivánt célt! Igen ám, de ennek ára van. Ennek egyik jele lehet, hogy valami ok miatt / hányás, hasmemés, antibiotikumok / miatt csökkenhet a tablettákkal létrehozott mesterséges hormonszint, melyre a méhnyálkahártya reactiója az, hogy idő előtt leválik és vérzés jelentkezik. Számomra kissé zavaró, hogy a vérzést fájdalom is kiséri, ezért hüvelyi ultrahang végzését tanácsolnám, hogy a fájdalom kismedencei eredete tisztázódjon. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. november 01., 15:34; Megválaszolva: 2019. november 04., 17:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: