Abba szeretném hagyni a fogamzásgátló tabletta szedését, de félek a vele járó mellékhatásoktól.

4 éve kezdtem el szedni a Yadine fogamzásgátló tablettát. Szeretném abbahagyni a szedését de nem tudom mire számítsak. Mikor felírták, nem volt rendszeres a menstruációm (1-2 hét csúszás volt mindig), menstruációs görcseim voltak, pattanásos volt az arcom. Először Diane-35 öt szedtem fél évig, majd utána kezdtem el a Yadine szedését. Felszedtem pár kilót, de a görcseim elmúltak, az arcom kitisztult és a menstruációm is szépen beállt. Most attól félek, hogy ha abbahagyom a szedést, akkor ezek a gondok visszatérnek. Mennyi esély van rá, hogy ez bekövetkezik? Párommal babát is szeretnénk majd 2-3 év múlva, de szeretném, hogy addig minden visszaálljon a szervezetemben.Várom válaszát és tanácsait! Előre is köszönöm! Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a fogamzásgátló nélkül témában

Tisztelt Kérdező! Sajnos nincs jó hírem. Kb. 90 % hogy visszatérnek a korábbi tünetek, amennyiben abbahagyja a fogamzásgátló szedését. Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. április 26., 09:50; Megválaszolva: 2014. április 28., 12:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele