Levették a spirált mert gondot okozott

1 eve tetettem fel a spiralt, amit hosszas fajdalmas gorcsoles, es eros kozti verzes miatt aprilis 8-an vettek le, nem menzes alatti idoszakban. UH-al nem latott az orvos elterest, gyulladast, es a sprial sem mozdult el;de az eros gorcsok miatt antibiotikumot irt fel. A gorcsoles megszunt, de azota is folyamatosan verzek, most mar aprilis 2. ota; a verzes mennyisege valtozo (napi 1-2 betetnyi) . Az utolso menzesem marcius 21-26-ig volt, eddig normalis 28 napos ciklusaim voltak, es soha semmilyen problemam nem volt az elmult 1 evben a spirallal. 1 evvel ezelott volt rakszuresem, ami P2-es volt. Kerdeseim a kovetkezok lennenek: mennyi ideig normalis a verzes spiral levetele utan? ; esetleg On mit tanacsolna ilyen esetben? Mikor lehet legkozelebb spiralt felhelyezni? Elotte szukseges lenne cytologia levetele? Koszonettel: Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza spirál témában

Kedves Eszter! Spirál levétele után, mely kár, hogy nem menzesz idején történt, nem illik 2-3 napnál tovább vérezgetni, ami a spirál sebágyából származik, ha mélyebben beékelődött és nehezebben jött ki. Ha jól számolok, rövidesen várható a vérezgetés menzesszé felerősödése. Ha befejezése után még vérezget, érdemes lenne napi 1-1 Norcolut nevű gyógyszert 20 napon át bevenni, de ezt bárkivel fel kell iratni. Ettől függetlenül az évi citológiai rákszűrés betartandó. Én más mődot keresnék a fogamzásgátlásra, mint egy újabb, sok bajt okozható spirál. Kora miatt bármely korszerű hormonális gyógyszer modernebb, ártatlanabb.

Kérdés: 2014. április 22., 17:07; Megválaszolva: 2014. április 23., 12:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs zavar-hormonális...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az utóbbi 1 évben megváltozott a menstruációm.Nagyjából minden 3-4.vérzés csak barnázgatás, ami időtartamban megegyezik...
Mirena spirál
Tisztelt Doktornő! Tegnap felhelyezték Nekem a Mirena spirált. Azért ez a fogamzásgátlási módszer jöhetett csak szóba, mert epilepsziás vagyok...
Csak mellékhatás, vagy más...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt (2o16. 7. 29.) egy csak külföldön elérhető, viszonylag újonnan piacra dobott Gynefix 2oo...
Mióma és antifoszfolipid szindróma...
Pozitív szövettan mellett, miomás elváltozásokkal a méh eltávolításán gondolkodik az orvosom. Midezek mellett antifoszfolipid szindroma is jelen van....
mirena spirál jelzőszál
Tisztelt Doktor Úr. Pár napja helyezték fel a Mirena nevű spirált. A leírásban az szerepel, hogy a jelzőszálat lehet ellenőrizni pl. zuhanyzás...