Mióma és antifoszfolipid szindróma mellett is javallt a Mirena spirál?

Pozitív szövettan mellett, miomás elváltozásokkal a méh eltávolításán gondolkodik az orvosom. Midezek mellett antifoszfolipid szindroma is jelen van. Alkalmazható e a mirena spirál?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza spirál témában

Tisztelt Hölgyem!

Nem tudom értelmezni a pozitiv szóvettani leletet, de ettől sokminden függhet.

Ha olyan értelemben pozitiv, hogy valami atipusos dolgot találtak, akkor kérem hallgasson kezelőorvosára.

Antifoszfolipid syndrománál és minden véralvadási zavarral járó kórkép esetében nagyon meggondolandó a hormontartalmu spirál használata, de inkább nem!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 28., 13:34; Megválaszolva: 2016. január 29., 21:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs zavar-hormonális...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az utóbbi 1 évben megváltozott a menstruációm.Nagyjából minden 3-4.vérzés csak barnázgatás, ami időtartamban megegyezik...
Mirena spirál
Tisztelt Doktornő! Tegnap felhelyezték Nekem a Mirena spirált. Azért ez a fogamzásgátlási módszer jöhetett csak szóba, mert epilepsziás vagyok...
Csak mellékhatás, vagy más...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt (2o16. 7. 29.) egy csak külföldön elérhető, viszonylag újonnan piacra dobott Gynefix 2oo...
mirena spirál jelzőszál
Tisztelt Doktor Úr. Pár napja helyezték fel a Mirena nevű spirált. A leírásban az szerepel, hogy a jelzőszálat lehet ellenőrizni pl. zuhanyzás...
Levették a spirált mert gondot...
1 eve tetettem fel a spiralt, amit hosszas fajdalmas gorcsoles, es eros kozti verzes miatt aprilis 8-an vettek le, nem menzes alatti idoszakban. UH-al nem...