Méhszájseb, petefészek ciszta redszertelen havi vérzés

Üdvözlöm Doktorúr/nő! 5 hetesen lágyéksérvel műtöttek meg, majdnem ráment a bal petefészkem. Mióta mensturálok rendszertelen, egy ideig szedtem fogamzásgátlót (simycia)akkor semmi gond nem volt, minden hónapban teljes pontossággal jött meg, amint elhagytam a rendszeresség is megszünt, 3 évvel ezelőtt a nőgyógyászom petefészekcisztát és méhszájsebet állapított meg, nemtudom, hogy folyásom van e mert sokan írják, hogy a sűrűbb fehéres váladék nem számít annak, hogy vannak nők akiknek ez ilyen és igyanak cickafark teát mert az elmúlasztja, szaga nincs, nem is viszket, nem ég, közösüléskor nem fáj, viszont aggódom amiatt, hogy a menstruációm van, hogy 2-3 hónapot is kimarad, és ez a súrúbb fehéres váladék, közösüléskor is észleltem és számomra ez nagyon kellemetlen, észre vettem, hogy a kis és a nagy szeméremajak között valami fehéres anyag van nem válladék, és ez az állapot nem állandó van, hogy nem is észlelem lehet az az oka, hogy nem jó tüsfürdőt használok? lehetséges, hogy a ciszta okozza a kimaradást a seb pedig a folyást? összefügghet azzal, hogy csecsemőként műtöttek sérvel? Várom válaszát! Köszönettel:Ivett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a menses zavar témában

Kedves Kérdező! Sokrétű észrevételeiből a lényeges a rendetlen vérzés hátterében a rendetlen hormonális állapot. Ha bármely fogamzásgátlót használja, a saját rendszere kiiktatódik és pomntos, mesterséges ciklusa lesz. Ettőa hiba fennáll. Nem helyettesíteni kéne, hanem helyre serkenteni gyógyszeresen. Főleg, ha terhességet szeretne egyszer. A méhszájsebnek népiesen nevezett állapot ártatlan, a belső hám kitelepedett a hüvelyi laphám helyére, de ez váladéktermelő mirigyhám, nem tud a felszinen védő feladatot ellátni, irritálódik, gyulladt lesz és még több váladékot termel. Ha túl nagy, érdemes lefagyasztani, ha nem nagy, hüvelyi protexint kéne használni heti 2 x hosszú távon, recept nélkül többféle kapható, olvassa el a használati utasítást, de ne naponta alkalmazza, legfelejebb csak az elején. Így a folyáspanasz is helyrejön. A külső fehér váladék intim lemosóval tiszálkodva szintén meg fog szűnni. A petefészek ciszta méretét kéne tudnom, ha kisebb egy diónál, fél évente ellenőrizni kell egyenlőre ultrahanggal. Nem ez az oka a vérzésrendellenességnek.

Kérdés: 2014. április 14., 00:23; Megválaszolva: 2014. április 15., 09:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele