menstruáció megszűntetése

Tisztelt Doktornő/Úr! Elkeseredésemben írok Önnek. Az a baj, hogy roppant fájdalmasak a vérzéses időszakaim, sőt, már az előtte lévő pár nap is. Az első két nap, napi 4-6 db.Fortedollal és Apranaxszal túlélhető csak. A vér mennyisége is ezen két napban az ötből brutális, két nap alatt elmegy egy csomag 32 db-os "szuper"méretű tampon.Nemrég átestem egy diag.LC-n, hátha endometriosisom van.De nem találtak semmit.Nagyon elkeseredtem! Azt hittem, végre kapok gyógyszert és megszűnnek a kínjaim, de nem.Ezek szerint még 20-25 évig havonta kell kínlódnom ezzel, sokszor dolgozni sem tudok bemenni, éjszaka felébredek a görcsökre, kisugárzik a térdembe, combomba, alig tudok menni, remeg alattam a lábam, nehezen tart meg a fájdalomtól.Ezt én nem viselem el.Nincs valami lehetőség arra, hogy végleg megszűnjön a menstruáció? Vagy legalább fél évre? Sajna anyukám és bátyám tüdőemboliája után leszűrtek engem is, és én is thrombofiliás vagyok, mint ők.Így milyen lehetőségeim vannak? Találtak polypokat a méhemben, amit kivettek múlt héten csütörtökön abrasioval, kedden kellett volna menstruálnom és annyira boldog voltam, hogy elmarad a kaparás miatt, de nem, halál pontosan megjött, sőt tegnap és ma is nagyon vérzek, kiver a víz, iszonyat görcsök, nem bírtam a buszról sem leszállni, olyan fájdalmaim voltak, odaszegez a görcs az ülésre. Mit tudok tenni, kérem mondjon megvalósítható ötleteket, tanácsokat. 25 évesen gyerek nélkül gondolom a méheltávolításra esélytelen vagyok, mondjuk ezen hezitálnék, mert van bennem vágy, hogy anya legyek.Sajnos néha túl vastag a méhnyálkahártyám, egyszer MRI leletben 21 mm-esnek írták le.Ne vegye ezt kérem kis problémának, vagy hisztinek, tényleg hatalmas szenvedést okoz ez nekem, még orvosnak nem beszéltem erről, félek a reakciótól, vagy attól, hogy azt mondják, nincs megoldás.Premens tablettát is próbáltam már, semmmit nem ért, hormonok szintje tökéletes.Nagyon szépen köszönöm, hogy elolvasta a levelem, reménykedem, hogy segíteni tud nekem! Minden jót kívánok! Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a menses zavar témában

Tisztelt Kérdező! Az Ön megállapított thrombozisos hajlama (thrombophilia) a hormonkezelést, mely a menstruációját befolyásolná, csak nagyon alapos kivizsgálás és a kockázatok mérlegelése után teszi lehetővé. Kérem bizalommal konzultáljon szakorvosával, aki majd a kezelését eldönti. Üdvözlettel: Dr. Törő.

Kérdés: 2014. április 12., 13:00; Megválaszolva: 2014. április 14., 08:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás