Tartós progeszteron hiány

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Rendszeresen fennálló menstruációs zavarok miatt kértem nőgyógyászomat egy hormonvizsgálat elvégzésére, amelyet kétszer is elvégeztünk 3 hónapon belül, és egyértelműen kimutatta a progeszteron hiányt. Sokat olvastam erről, és nagyon félek, hogy a szervezetemben hosszú távon fennálló zavarnak súlyos következményei lesznek. A nőgyógyászom azt mondta nem kell foglalkozni ezzel a hormonhiánnyal, majd ha gyereket akarok vállalni, akkor kapok gyógyszert. Több internetes oldalon is azt olvastam, hogy a progeszteron tartós fennállása növeli a nőgyógyászati rákok kockázatát. Ilyen esetben mi a teendő? Valóban az a legjobb megoldás, ha beletörődöm, hogy ilyen betegségem van, és nem teszek semmit, vagy menjek másik orvoshoz? Van erre valamilyen megoldás? Válaszát előre is köszönöm, Melita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Petróczi István válasza progeszteron témában

Önnek hormonzavara van, valószínűleg baj van a peteéréssel.

A kezelésre 2 lehetőség van:

1./ ha most nem akar szülni, a tabletta a választandó. (Ha nincs partnere akkor hormonpótló tabletta is szóbajön.) (Ezzel helyreáll a hormonegyensúly.)

2./ ha majd szülni akar akkor pedig rendbe kell tenni a peteérését, az a végleges megoldás.

A sárgatest müködés zavara a mai nők között népbetegség, amíg fiatalok, addig nincs tömeges rákkockázat.

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2014. február 03., 21:20; Megválaszolva: 2014. február 05., 09:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés
Mikor marad el a menstruációm?