nemi betegség

Tisztelt Doktor Úr! Két hete szúró érzést éreztem a hasamban, pisilés közben egyaránt. Elmentem nőgyógyászhoz, ott azt mondták hogy gombás fertőzésem van. Felírt tablettát és egy krémet is. 4 nap után jobb lett ugyan de még mindig érzem a szúró érzést, vagy ez elmúlik majd idővel a gyógyszerek hatására? Ön mit javasol? Hogyan tudnék biztos lenni benne hogy elmúlt a fertőzés teljesen? Valamint azt is szeretném tudni hogy a barátom is elkaphatja e tőlem? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyfertőzés témában

Kedves Kérdező! A gomba és bármely gyakori hüvelyi kórokozó, baktérium, mindíg a partneren is megtalálható úgynevezett ping-pong kórokozó, egymásnak adjuk, kapjuk. Ezért minden kezelésnél bármely gyógyszerrel a partnert is mindíg kezelni kell a visszaoltogatás elkrülésére. Ez egyszerű, mert erős gombás fertőzésnél egy szem kapszulát az állandó partnernek is felírunk, de fontos, hogy bármely hüvelyben ható helyi kúp, krém érinkezzen a partnerrrel is. Azt szoktam kérni, hogy gyógykúp felhelyezése után legalább egy alkalommal 2 óra múltán legyenek együtt, hogy a testmelegben felolvast kúp anyagával így kenődik be a partner a legegyszerűbben és legtökéletesbben. Az ön esetében vagy juttassaon be legközelebbi együttlét előtt egy babnyi krémet hüvelyébe, vagy kenje be a partner magát néhányszor. Mivel minden gyógyszer kiirtja a hasznos védő hüvelyi tejsav baktériumokat, használjon recept nélkül kapható hüvelyi probiotikumot utána. Olvassa el a használati útmutatót.

Kérdés: 2014. január 27., 19:26; Megválaszolva: 2014. január 30., 10:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele