Hüvelyi folyás terhessègben

Üdvözlöm! 15 hetes iker terhes vagyok. A terhessègem eldjèn sárgás,darabos folyásom volt . Hüvelyváladèk tenyèsztès candidát mutatott ki ,amit akkor Pevaryl Lady kúppal sikeresen kezeltünk. 2 hete azonalban újra jelentkezett ez a darabos folyás csak most sokkal nagyobb mennyisègben. Most egy másik doktor nőnèl voltam,ő nem kèrt hüvelyváladèk tenyèsztèst a tünetek alapján azt mondta ezt ilyenkor mèg nem kell kezelni mert azzal többet ártok a babáknak. Betadine kúpot használjak ha nagyon úgy gondolom,hogy kell de maximum csak 4 db-ot. El is használtam a 4-et de semmi sem változott. Sőt,a hüvely falán vastagon le van rakodva ez a darabos valami. Időpontot idènre már nem kaptam sehova. Fèlek ,hogy baj lesz a babákkal ha kezeletlenül maradok. Mit tegyek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza hüvelyfertőzés témában

Kedves Hölgyem!

Az elmondása alapján valószínű, hogy gombás fertőzésről van szó, ehhez nem feltétlenül kell a hüvelyváladék vizsgálat. Én mindenképpen ki szoktam kezelni a pácienseket terhesség alatt is, mert egy krónikus gyulladás elősegítheti egyéb problémák jelentkezését. Ha a felrakódás ilyen erős a hüvelyfalon, akár át is lehet öblíteni a hüvelyt megfelelő készítménnyel a nőgyógyászati vizsgálat során. Szerintem mégiscsak keressen egy orvost, aki fogadja még idén...

Ha nincs más megoldás, vegyen egy Micovag plus kúpot, és használja el, a Betadine adott esetben ronthat is egy károsodott hüvelyflórán... Ha elhasználta, mindenképpen vegyen normál flóra helyreállító készítményt, olyat, amit akár egész terhesség alatt használhat. De orvosi vizsgálat nélkül egy kismamának nagyon nem szívesen adok én sem tanácsot, szerintem inkább menjen el egy vizsgálatra újra. Jelszó: panasza van, ég, viszket, fáj. Remélem ez segít. A panaszos kismamákat el kell látni mindenhol, mindig.

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2020. december 14., 10:39; Megválaszolva: 2020. december 14., 14:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés