Köldök körüli fájdalom

Minden Menses előtt 2 héttel jelentkezik a köldök körüli fájdalom. Menses időtartama alatt iszonyú görcsök, rosszullétek vannak rajtam. Néha szédülök is. Haspuffadásom is van

† Dr. Szalóczy Péter válasza fájdalmas mensese témában

Kedves Kérdező! A szégülést és haspuffadást különítse el a görcsös, középídős panaszaitól. Valószínűsitem, hogy még nem szült. Nagyanyáink erre mondták régen: szülj leányom és mnden ilyen panaszod megszűnik. Sok igazság van ebben. Az a 280, hatalmas hormonszint többlettel zajló nap mindent helyre treníroz. De komolyan véve: ajánlott lenne egy hüvelyi ultahangos vizsgálat, ami tisztázná, hogy van-e valamilyen anatómiai oka a panasznak, mint kis ciszta a petefészekben, vagy úgynevetett endometriózis, vagy csak hormonális kisebb rendetlenség a hátér oka.Lehet, ha hormonális fogamzásgátlót szedne, ha jelenleg nem szed, akár csak rövidebb ideig, 1-2 hónapig, megszünne a panasz. De az ultrahang mindenképpen szükséges a tisztázáshoz.

Kérdés: 2013. január 06., 19:33 ;Megválaszolva: 2013. január 09., 11:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...