Alacsony AMH szint

Tisztelt Doktor úr! 33 éves vagyok. 2010-ben meddőségi kivizsgáláson vettünk részt, akkor minden rendben volt, csak a tesztoszteron szintem volt magasabb 5, 77 és 6, 62. 2011.-ben 3 inszemináció sikerült és megszületett a kislányunk. A ciklusom eddig 25 napos volt, most már csak 23 napos és az 5 napos menis után még egy hét barnázás van. Most újra elkezdtük a vizsgálatokat, mert szeretnénk még egy babát. Eddig csak az AMH eredmény van kész, az 0, 2 ng /ml lett. Konzultációra csak január végén kell menni. Azt szeretném kérdezni, hogy evvel az alacsony értékkel van esély hogy az inszemináció sikeres lesz, vagy már csak a lombikkal érdemes próbálkozni. Válaszát előre is köszönöm:

Dr. Pétervári László válasza alacsony AMH érték témában

Az AMH mennyisége csökken a petesejtek érése során. Ez a specifikus tulajdonsága teszi alkalmassá az AMH-t, hogy az éretlen petesejtek számáról pontos képet alkossunk. Amennyiben a mért szérum AMH értéke alacsony, akkor a petefészek rezervoár kimerült és ekkor a jelenleg ismert, az in-vitro fertilizációs (IVF) centrumokban is alkalmazott stimulációs módszerekkel sem lehet sikert elérni. Ezért egy IVF kezelés előtt mindenképpen érdemes AMH szintet is mérni, hiszen így az ab-ovo sikertelenségre ítélt megtermékenyítési procedurákat el sem kell kezdeni, megkímélve a betegeket. Az AMH arra is használható, hogy fiatal korban megbecsüljük az esetleges korai menopauza bekövetkeztének valószínűségét egyes nőkben.

Kérdés: 2013. január 05., 13:03 ;Megválaszolva: 2013. január 06., 20:11
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...