tumormarker - petefészek daganat

Tisztelt Doktor Úr! 2012. márciusától sokat fogytam, ezért szeptemberben a vérvétel alkalmával tumormarkerre is kértek szűrést. Ezt megelőzően, legalább 15 éve vashiányos véreredményeim voltak. A szeptemberi vizsgálat eredményeként a vasam normál értékű lett, viszont Cancer antigén 125 118, 6-es értékű lett. Ezt követően azonnal nőgyógyászati vizsgálaton vettem részt. S hüvelyi ultrahang nem mutatott folyadékot a méhben, a rákszűrő eredményem is jó volt. Voltam hasi ultrahangon, mammográfián, és hasi CT-n is, ezek egyike sem mutatott kóros elváltozást.Helicobakter szűrésem eredménye is jó lett. Ezt követőan a házi orvosom csak annyit tudott tanácsolni, hogy a vérvételt 3 hónap elteltével ismételjük meg, és ő nem tudja, most mi is lehet ilyenkor. Megtörtént az ismételt vérvétel, most a cancer antigén 125 eredménye 105, 1. A háziorvosom most sem tudott semmit mondani, csak annyit, hogy menjek el másik nőgyógyászhoz, aki pártatlan. Megjegyzem a korábbinál is akkor voltam először egy magánrendelőben, csak a tumormarker eredményemet ismerte, és azt követően végezte el a vizsgálatokat. Nem tudom elegendő-e egy ismételt hüvelyi ultrahang? Nem tudom mit tegyek, azt gondolom, hogy ez az érték nem jelenti azt, hogy nyugodtan ülhetek, és várjak, ameddig esetleg komolyabb problémám nem lesz. Kérem, szíveskedjék tanácsot adni hogyan kellene folytatnom a vizsgálatokat, illetve ebben az esetben (minden egyéb eredményem negatív) mit jelenthet ez a tumormarker érték. Panaszom nincs, ami zavar, hogy 10 hónap alatt 15 kg-ot fogytam. 168 cm, 53 kg vagyok. Közben egy szakításon is túl vagyok, a fogyást kezdetben lelki problémákra vezettem vissza, de október közepe óta normálisan étkezem, és mégis fogytam. Egyéb betegségekről nem tudok, édesapám 55 éves korában vastagbél daganatban hunyt el, egyéb daganatos betegségekről a közvetlen felmenőim között nem volt tudomásom szerint. Köszönöm, hogy időt fordít rám, üdvözlöm:

Dr. Pétervári László válasza tumor marker témában

A leírt CA-125 érték, kóros.

Mindenképpen javasolt ismételt nőgyógyászati vizsgálat. A nőgyógyászati ok kizárása szükséges.

A nőgyógyászati okot kizárták, akkor további kivizsgálás tanácsos, belgyógyászati szakvizsgálat.

Hasi ultrahang, gyomor-bél vizsgálata jön szóba.

Ezek határozzák meg a további teendőket.

Kérdés: 2013. január 02., 23:27 ;Megválaszolva: 2013. január 03., 22:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...