Rupture cercicis uteri-nél mi a tehendö?

Tisztelt Doktor! Az a következő problémám, hogy 2011.júl.10-én szültem egy kislányt, ebből kifolyólag, Rupture cercicis uteri, ezel kezeltek, majd 6 hetes kontrol utánmég mindig mélynyak repedésem volt, azt mondták, nem kell foglalkoznom vele, mert majd helyrejön! 2012.nov 16.-án elmentem egy másik doktorhoz, rákszürésre, és vizsgálatra, és ö azt mondta, ez mai napig nem javult, a rákszürö eredményem még nem jött meg de azt mondta ha nem lesz jó mütétet javasól! Ebből kífolyolag szeretném kérdezni az ön véleményét, mi a tehendő? Válaszát elöre is köszönöm! Tisztelettel Miklósné!

Dr. Szalóczy Péter válasza méhnyak sérülése témában

Kedves Kérdező! A szüléstől a méhszáj mindenkinél reped kisebb nagyobb mértékben. Ettől kezdve nem pontszerű méhszája van a szülteknek, hanem akár 2 cm. széles harántrepedés, esetleg y vagy csillag alakú. Ez nem gyógyul sportán, következménye lehet a nyitottság miatt a bővebb nyakcsatorna nyáktermelés, ez átlátszó, kocsonyaszerű váladéktöbblet lehet, főleg középidőben. Lugos vegyhatásával rontja a hüvely savasságát, rontja a tejsavbaktériumoknak létét, csökkenti a hüvely védekező képességét. Mindez tejsavas öblítéssel vagy hüvelyi probiotikumos kúppal vagy kapszulával kompenzálható. A szélesebb kapuban a nyakcsatorna mirigyhám tartós irritációt szenvedhet a hüvelyi külvilág mindíg jelenlévő, amúgy ártatlan kórokozóitól, idővel citológiában jelentkező elvéltozást okozhat. Ha szülne még, addig ne foglalkozzon a repedéssel, végső szülésszám után érdemes eldöntenia tennivalót. Ismételt szülés kapcsán két öltéssel szinte végleg rekonstruálható.

Kérdés: 2012. november 16., 13:00; Megválaszolva: 2012. november 16., 18:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus